Боли ли наистина разбитото сърце?

1
Тези негативни емоции се влияят от повишаване на хормоните на стреса
Тези негативни емоции се влияят от повишаване на хормоните на стреса

Тези негативни емоции се влияят от повишаване на хормоните на стреса

Често чуваме, че когато някой не ни обича, той ни разбива сърцето. Но наистина ли е разбито и изпитваме ли близка до физическата болка?

Всъщност тези негативни емоции се влияят от хормони - с повишаване на хормоните на стреса кортизол, адреналин и норадреналин и намаляване на хормоните на щастието серотонин и окситоцин в тялото. Те могат също да причинят физически симптоми, които карат хората да чувстват болка, разкри NOVA.

Когато се влюбиш, има естествено изливане на хормони“, пише списание Live Science. Те включват хормона на „гушкането“ окситоцин и хормона на „благоденствието“ допамин. Но когато разлюбите човек, нивата на окситоцин и допамин спадат, докато в същото време се повишават нивата на един от хормоните, отговорни за стреса - кортизола."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари