Бойлер срути апратамент върху стопанина му

0
Бойлер срути апратамент върху стопанина му
Снимка: БТА

Неизправен бойлер е гръмнал и опустошил жилището на собственика му.

Инцидентът е станал малко преди 2 ч. тази нощ в Димитровград. По време на взрива в жилището, което се намира на петия етаж, бил млад мъж. Той се събудил от силния тътен и веднага подал сигнал на спешния телефон 112.

Дошлите на място пожарникари установили, че до избухването на бойлера се е стигнало заради несработването на защитите му.

Взривът е избил вътрешните панелни стени на банята и кухнята, вратите и прозорците. Младият мъж, който е бил в спалнята, е останал невредим, тъй като помещението е по-отдалечено от банята. Спасена е и външната врата на апартамента, която е метална.

Експлозията избила 3 стени, включително носещи, и затрупала стаите с отломки. Част от тях се стоварили върху спящия 29-годишен младеж.

Събудих се под стената си“ - обяснил той в пълен шок. И той, и съседите му още не могат да повярват, че се е разминало без жертви. „Снощи имах къща, днес нямам“, коментира мъжът.

Трендафил Иванов, който обитава отсрещния апартамент, разказва, че взривната вълна избила входната му врата от масивно желязо и я запратила навътре по цялата дължина на 5-метровото антре. Всеки в коридора би бил смлян, но заради часа всички спели.

Живеещият над взривения апартамент Димитър Желев пък описал как всичките му мебели подскочили поне 10 сантиметра нагоре. Той бил първият, който слязъл на помощ на съседа си.

Причините са ясни - несработили защити на бойлера. Повечето марки, да не ги изброявам, инсталират само три защити, ако дори една не сработи - проблемът е налице. В Димитровград на година имаме по 2-3 гръмнали бойлера, което не е никак малко“, обяснява началника на местната противопожарна служба Иван Пачов. „Има родни бойлери с 4-та защита, при които подобен инцидент е изключен, но заради цената хората не могат да си ги позволят“, констатира огнеборец №1 в града с уговорката, че споделя лично мнение.

На 15 януари флакон ароматизатор гръмна и срина тухлен зид на апартамент недалеч от сегашния инцидент, припомнят жители на града.

Източник: HASKOVO.info
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари