Боил Банов: Заповедта за прекратяване на културни събития е до второ нареждане

1
Билети могат да се връщат и презаверяват
Билети могат да се връщат и презаверяват Снимка: БГНЕС

Заповедта за прекратяване на културните събития е до второ нареждане, заяви пред бТВ министърът на културата Боил Банов, който сподели очакванията си, че в рамките на дни или седмица ще намалее опасността заради короновируса.

Всички публични и културни събития в страната – концерти, спектакли, музеи, галерии, кина, включително и действия в читалищата, са отменени от неделя.

Нормално е хората да си задават въпроси, но в случая най-важно е да се опази здравето им. Трябва да си опазим и артистите, заяви министърът на културата. “Основната ни грижа в момента е превенцията. Хората могат да се питат и да задават въпроси, но превенцията е ключова и трябва да ограничим разпространението. Всяко събиране по повод изкуство в зали, в затворени помещения на много хора в рамките на 2-3 часа представлява изключителен риск за населението”, каза още Боил Банов.

Министърът поясни, че всеки, който е закупил билет за събитие, което е отменено, ще получи обратно парите си или билетите ще бъдат презаверени.

В заключение Банов призова за спокойствие.

Сградата на Народния театър “Иван Вазов”

От първата ни сцена – Народния театър “Иван Вазов” обявиха на сайта си, че в изпълнение на решението на Министерски съвет за отмяна на културните събития, представленията са отменени.

До неопределено време са отменени и спектаклите на Открита сцена „СЪЛЗА И СМЯХ“, както и спектаклите в Сатиричния театър “Алеко Константинов” и на сцената на Театър Българска армия.

Ръководствата на театрите информират зрителите си, че могат да се информират за бъдещата програма на постановките на сайтовете на културните институции.

Билети могат да се връщат и презаверяват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук