Бойко Борисов мачка и във Фейсбук

0

Премиерът се радва на 143 хиляди последователи, Тодор Танев на едва 2000, показа проверка на BIG5.BG

Бойко Борисов мачка на избори, Бойко Борисов мачка и във фейсбук. Официалната страница на премиера в социалната мрежа сочи, че той се следи редовно от 143 хиляди българи, което го прави най-харесваният политик, установи проверка на BIG5.BG.

Този индикатор не може да се смята за адекватна извадка на електоралната подкрепа, но все пак може да ни помогне да си направим някои изводи за политическия живот у нас.

Научихме още, че „стара пушка“ като Ахмед Доган не е особено любен от фейсбукарите – почетният председател на ДПС има малко над 4300 фенове, което е около санитарния минимум. С толкова почитатели е и тъмносиният приватизатор на България Иван Костов.

Радан Кънев, макар и далеч зад Бойко Борисов, също има доста симпатизанти. Във фейсбук ипостасата на Иван Костов се радва на почти 20 000 последователи, пет пъти повече от своя гуру.

Президентът Росен Плевнелиев очаквано не е сред любимците на народа. Във фейсбук има няколко групи с неговото име – едни го защитават, други го оплюват. Онези със „за“ държавния глава обаче са доста рехави – „най-мощната“ – „Росен Плевнелиев – нашият президент“ има 3018 участници, докато противниковата – „Аз се срамувам от Росен Плевнелиев“ – 13 947.

Вицепремиерът Меглена Кунева се оказа сред най-любимите, поне във фейсбук. Снахата на партизанина и виден деец на БКП Иван Пръмов има повече от 50 000 последователи в социалната мрежа.

Странно, но готиният заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев не е на нивото на Кунева. Бившият кмет на Габрово може да се похвали с десетина хиляди верни последователи във фейсбук.

Близката му приятелка и регионален министър Лили Павлова обаче го води – радва се на любовта на почти 18 000 българи в социалната мрежа.

Вицепремиерът по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин пък е доста по-зле – има по-малко от 8000 харесвания.

Министърът на образованието проф. Тодор Танев е сред управляващите с най-малка подкрепа във фейсбук, установи проверката ни. Авторът на крилатата мисъл, че трябва да сме горди с миналото си на част от Османската империя има едва 2000 фенове.

Бохемът-министър Вежди Рашидов също не е сред любимците на фейсбукарите – има малко повече от своя колега Тодор Танев.

Здравният шеф Петър Москов обаче е сред отличниците с повече от 20 хиляди почитатели във фейсбук.

Два пъти по-малко има спортният министър Красен Кралев, но той пък се утешава с любовта на красивата новинарка Виктория Петрова, така че няма да го оплакваме.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари