Бойко Ноев: Гешев да изясни случаите с КТБ, „Булгартабак“ и ТЕЦ „Варна“

0
Гешев вече поставя в лагера на противниците и Делян Пеевски, коментира експерът
Гешев вече поставя в лагера на противниците и Делян Пеевски, коментира експерът

Гешев вече поставя в лагера на противниците и Делян Пеевски, коментира експертът

„Правилно, че помагаме на Украйна. Тази позиция я заемам още от февруари миналата година. Влязох в конфронтация с президента, според който България не трябваше да оказва такава помощ“, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият военен министър и експерт по национална сигурност Бойко Ноев.

Според него мнението на президента доста е повлияло на настроенията на мнозина граждани.

„Когато става въпрос за агресор и жертва няма как да подкрепиш агресора“, заяви той.

„Министър Тагарев дефинира причините за подкрепата ни за Украйна. Той каза, че я подкрепяме по стратегически, дългосрочни съображения. Агресията на Путин създава опасност и за нас“, категоричен бе Ноев. По думите му подкрепата ни за Украйна е от значение за националната ни сигурност.

Той коментира ситуацията около главния прокурор Иван Гешев и руското влияние у нас.

„Гешев се преражда в нов герой. Той вече поставя в лагера на противниците и Делян Пеевски. Това е новина на деня. Остава да видим дали Гешев ще застане на правилната страна в изясняването на случая кой събори КТБ. Как се изпари „Булгартабак“ пак в ръцете на Пеевски. Как Ахмед Доган си купи ТЕЦ „Варна“ за няколко хиляди лева. Тези въпроси трябва да започне да ги отваря“, призова Гешев Ноев.

По думите му Гешев не говорел за шпионските скандали, които били шумно оповестени. „Нищо няма по тези разследвания. Още по-малко се говори за взривовете. Взривени бяха заводи, складове, има загинали български граждани и нищо не се разследва. Кога Гешев е евроатлантик? С чужди разследващи се доказа, че руски граждани са били около местата на отравянията на Гебрев. Знаем ги по имена. Кога ще обяви какво се случва с тези разследвания? Кога ще обяви имената на прокурорите, които прикриват разкритията? Тези прокурори са давали грешни имена на Интерпол“, заяви бившият военен министър.

По думите му прокурорите давали грешна информация на Интерпол за руските агенти около взривовете и отравянията на Гебрев.

По думите му било подигравка да се изпращат на обучения по антитероризъм в Москва.

Ноев подчерта, че прокурорите нямало кой да ги разследва. „В нашата държава това е докарано до абсурд“, категоричен бе той.

Хората, по които са работели в ДАНС вместо да следят руските шпиони следели него.

По думите му трябвало да има много дълбоки реформи в службите.

Според него в парламента трябва да се създаде временна комисия, която да разследва дейността на руските специални служби. „Там ще излязат връзките на Гешев с някои от бизнесмените, кивот споменава, с офшорките на Пеевски и неговия адвокат. Всички това е обвързано в едно кълбо от престъпност“, заяви Ноев.

Той съобщи, че преди взрива се обадил на секретарката на Гешев, защото искал да говор с него във връзка с „действащи разследвания“. На Цацаров също звънял, но и на двете места никой не се е обадил.

„Прикриват ли нещо, участват ли в тези схеми? Някои от тези схеми допират и „Осемте джуджета“ чрез нотариуса, който е обслужвал престъпните схеми на „Осемте джуджета“ и през престъпните схеми на адвокатите на Пеевски“, каза Ноев.

„Ще има ли катарзис и ако има да започне днес. Като се върне в България може да започне. Много бързат да го отстранят, защо ли? Докато не поправим нашите вътрешни неща, за Украйна ще ни се качват на главата и хората като Митрофаванова, ще плашат гражданите, че ще пратят войски. Митрофанова трябва спешно да бъде помолена да напусне нашата страна завинаги“, заяви Ноев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари