Посолството на Украйна: Изказването на Румен Радев обслужва интересите на Русия

4
С огромно разочарование констатираме, че подобен тип послания не подпомагат дипломацията, пишат от посолството у нас
С огромно разочарование констатираме, че подобен тип послания не подпомагат дипломацията, пишат от посолството у нас Снимка: Румен Радев / Facebook

С огромно разочарование констатираме, че подобен тип послания не подпомагат дипломацията, пишат от посолството у нас

Относно изказвания на българския държавен глава по повод украинското контранастъпление, Посолството на Украйна с огромно разочарование констатира, че подобен тип послания не подпомагат дипломация, а по-скоро обслужват интересите на държавата агресор.

Това написаха от посолството на Украйна у нас на Фейсбук страницата си.

Публикуваме останалата част от позицията:

Военната агресия на руската федерация срещу Украйна започна почти преди 10 години, през февруари 2014 година.

Днес е 635-ия ден на руската пълномащабна война и украинските граждани героично се борят срещу агресора и отбраняват своята свобода.

Всички предишни опити за мирно и дипломатическо урегулиране, с подписване на Минските споразумения-1 и Минските споразумения-2, вместо да изпълнят своята основна цел, всъщност позволиха на русия да се подготви към пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година.

Вместо мир и деескалация като резултат от дипломатическото разбирателство с държавата терорист, през този период стана избухването на най-страшна и най-разрушителна война в Европа след Втората световна война.

Сядането на масата с агресор, който идва с цел да унищожи, да заличи украинската държавност, да извърши системен геноцид срещу украинския народ пред очите на цивилизован свят в 21-ви век, е невъзможна опция.

Докато русия не се върне към уважаването на международния правен ред, докато не изтегли своите войски от територия на Украйна в рамките на държавните и международно признати граници от 1991 година, в Европа няма да има мир.

Призивите към мир и преговорите не дават резултат пред лицето на терористи, насърчавани от руското политическо ръководство към масови убийства на мирни хора.

Важно е да се подчертае, че освобождението и защитата на суверенитета и териториалната цялост е дълг на държавата и въоръжените ѝ сили, което се определя в конституцията на всяка една демократична съвременна държава.

След почти стохилядите регистрирани престъпления в Украйна като доказателство пред Международния наказателен съд, след нарушаването на всички норми на провеждане на война, след ядрения шантаж мирът може и трябва да бъде постигнат изключително и само при условията, предвидени във Формулата за мир на Президента на Украйна и подкрепени от международната общност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Гост
    Нито в Русия, нито в СССР, нито където и да било някога, е имало комунизъм. Там си беше чист тоталитаризъм. Там има хора с яхти, и в западните страни има хора с яхти. И там пият одеколон, а на запад ги предупреждават, да не пият електролита на акумулатора. Май, ти си се объркал.
  • -3
    6
    до 5
    Нещо си се объркал ми се струва. Обслужвали сме интересите на СССР, които далеч не е Русия. СССР с изключение на създателя му Владимир Ленин, друг руски ръководител май не е имал :D Рубладжиите не правите разлика между СССР и Русия. В СССР е бил комунизъм, добре. В Руската федерация комунизъм ли е? Какъв е режима в момента в Русия, че правите сравнения с времената на СССР? Там в момента е див фашизъм, където старите КГБейци държат всички държавни ресурси чрез олигархията. Нашата псевдо-демокрация е насадена от сегашния режим в Русия, ако не си забелязал. Вожда раздава държавния ресурс на близки хора срещу облаги. Откъде мислиш в Русия има толкова много милиардери? Всеки руски милиардер му е дадена някоя държавна компания, я газпром, я роснефт, я роскосмос. Как иначе ще имат по няколко 300 метрови яхти, докато обикновенния руснак пие одеколон?!
  • 5
    5
    Гост
    Всеки рус0ф0б тръгнал да цвили, че това и онова обслужвало интересите на Русия. А, с какво обслужването на интересите на ФАШ е по-правилно, че се трае за него? Когато обслужвахме интересите на русия, парното беше 5 лв на месец с всички радиатори на макс, а армията ни имаше над 200 бойни самолета. Сега, когато обслужваме интересите на каубоите, армия нямаме, самолети нямаме, но си ги платихме най-скъпо в света, а парното ми е по 150 лв на месец.
  • 3
    4
    към фена на Путин
    Вие сте човек с усет за което ви поздравявам.Проницателен сте....
  • 0
    3
    до 2
    Хората като теб, които са празни отвътре и неосведомени и излъгани сте такива - не можеш да му обориш аргументите, затова отправяш лични нападки към него, защото ако и това не направиш, нищо не ти остава. Като искаш да спориш с него, прочети история, прочети това станало през последните 15 години, без да четеш субективни информации повлнияни от която и да е страна, само че се опасявам, че след като се осведомиш, няма да искаш да спориш с него, а ще се съгласиш и от гордост ще си мълчиш. Само че ти няма да се осведомиш, ще вярваш на лъжите на лицемери и няма да прочереш нищо, понеже най-дългия текст, който си чел някога през живота си е програмата на спортния канал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари