Бойко Борисов: Заплатите на сестрите не са такива, каквито ги говорят

1
След понеделник ще видим как ще се разберем
След понеделник ще видим как ще се разберем

Заплатите не са такива на сестрите, каквито ги говорят. Проявил съм уважение към тях. Работим със синдикатите. След понеделник ще предложим пакет, да видим как ще се разберем”, заяви Борисов в Шумен.

Преди това премиерът обясни, че се е срещал със представители на сестрите, разговаряли са, а огромна част от дадените обещания са изпълнени. „С официалните синдикати работим”, каза Борисов.

Премиерът посети стадиона в Шумен, за който са отпуснати 3 милиона лева за ремонти.

„Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства”, каза Борисов.

През месец февруари правителството отпусна средства за реконструкцията на спортното съоръжение. Според премиера Борисов най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи.

„Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто“, заяви Борисов.

Премиерът коментира и ситуацията в Левски по време на инспекция си на стадион "Панайот Волов". „Всичко е работа на ръководството, на фенклуба. Аз съм им казал в разговор. Никой бизнесмен не мога да накарам на сила да стане спонсор на някого. Левски е такъв отбор, че за 6 месеца, за година, както помагаме навсякъде, може поне (да помогнем) с тотото за реклама", заяви Борисов.

"Казал съм им. Нека да мислят. С това можем в един момент да им помогнем, ако искат. Ако могат да се оправят сами, още по-добре. Както правим на други стадиони и на тях ще им помогнем, за да не им се смеят, че са без козирка", каза още министър-председателят.

По отношение на ситуацията по границата, премиерът Бойко Борисов изтъкна, че България продължава да бъде давана за пример. „Ние добре сме защитили нашата граница“, заяви Борисов и добави, че споразумението ЕС –Турция важи в пълен обем. „Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, „Овча купел”, в центъра на София и колко е спокойно днес”, посочи министър-председателят. Борисов изрази надежда проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат.

Пред медиите премиерът Борисов сподели и желанието си да се работи за изграждането на републикански хиподрум, за да може да се провеждат всички състезания.

Преди това Борисов посети шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за Тодоровден  надбягване с коне - кушия. "Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари