Бойко Борисов: Всички ме поздравяват за Мария Габриел

0
Румяна Желева на ъпгрейд. Конгратюлейшънс
Румяна Желева на ъпгрейд. Конгратюлейшънс

Всички ме поздравяват за представянето на Мария Габриел, всички колеги са очаровани.

Това заяви в Брюксел министър-председателят на България Бойко Борисов, който ще вземе участие в редовното заседание на Европейския съвет.

Изглежда, че г-н Борисов не е обърнал внимание на многото обидни коментари по адрес на българската кандидатура за еврокомисар Мария Габриел.

Румяна Желева на ъпгрейд. Конгратюлейшънс

„За мен най-прагматичното решение е колективно членство на ЕС в НАТО и тогава с парите, с които разполагат всички държави да се прецени на кого му трябват повече самолети или кораби. На нас ни трябват повече кораби заради Черно море. Това би излязло хиляди пъти по-евтино”, каза той.

„Туск каза една много хубава дума, че и той мечтае. Колкото повече идва Брекзитът, за жалост и през нашето председателство ще се говори най-много, искаше ми се да не се случва. Вече много време говорим за това, но никой не си го представя. Това може да има много големи последствия не само за ЕС, но и за Великобритания.

„Орбан направи преди няколко дни силно изказване и подчерта, че споразумението с Турция ни дава много предимства. Затварянето на границите на ЕС плътно, каквито и усилия да ни струва, ще е пъти по-евтино от това, което в последствие може да се случи в Европа. Това, което преди се приемаше като ерес – зоните за сигурност да се изтеглят извън ЕС, дори да плащаме, ще е в много пъти по-малко, отколкото ако е на територията на Европа с целия ужас, който видях в Брюксел – навсякъде армии, бронирани камиони, картечници в сърцето на Европа”, каза премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари