Бойко Борисов: Това правителство няма да падне

3
Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят много пари, после ще ги вадят с полиция от кабинета
Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят много пари, после ще ги вадят с полиция от кабинета

Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят много пари, после ще ги вадят с полиция от кабинета

Александър Николов веднъж казва "Балкански поток", един път казва "Турски поток". Когато говори разумно казва "Балкански поток", а когато иска да конфронтира казва "Турски поток" - сякаш Турция е нещо лошо. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

"Месеци наред, по време на предизборните кампании слушахме какви ли не опорни точки и лъжи. Затова искам да благодаря на Асен Василев, на министъра на енергетиката, че вчера ни дадоха тази възможност да разясним за лъжите, които бяха пускани по адрес на нашето управление", заяви Борисов на брифинга на ГЕРБ.

Той цитира изказване на министъра на финансите Асен Василев за количествата газ, които можем да внесем от Гърция и Турция. "Можем да доставяме общо около 20 млрд. кубически метра газ", каза Борисов по изказване на Василев и уточни, че построените трасета може да се транзитира дори над 30 млрд. кубически метра газ.

Той цитира и изказване на Александър Николов, в което казва, че дълго време е било прокламирано, че "Турски поток" щял да се изплати за 10 години, но според текущите данни щял да се изплати за 80 години.

"Проектът е за 75 години, толкова издържат тръбите. Вложените пари в проекта са 2,1 млрд. лв. без ДДС. 683 млн. лв. са постъпили по сметката на "Булгартрансгаз". Уважаеми, г-н Николов, умножи 80 години по 683 млн. лв., това прави 80 млрд. лв. Това са 100% държавни тръби", каза Борисов.

"Корнелия Нинова казва, че България трябвало да възстанови разговорите с "Газпром". Асен Василев твърди точно обратното. На кой от двамата трябва да повярваме. А от пресконференцията им онзи ден разбрах, че не само не се уважават, те се мразят и се ненавиждат", каза Борисов.

"Транзитът на руски газ през Украйна в момента е 105 милиона кубически метра на ден. Това е 35% от консумацията в Европа. Сложете нашите 5 млн. на ден. Какво ще се промени. Как се убиват, деца, разрушават се жилища и петролни бази. Но две неща се пазят - газопроводите и житото, където е продоволствието. Само питам", каза още той.

Жечо Станков обясни, че на него му се пада да разкрие най-голямата лъжа, че няма диверсификация на газа.

"От 27 е спрян газът. До края на седмицата трябваше да е спряно напълно подаването на газ. А в момента потребяваме по 5-6 млн. кубика на ден", сподели той. По думите му само по връзката Кулата-Сидерокастро може да се доставя цялото необходимо количество газ за България.

"Правителството може да разчита на гласовете на ГЕРБ, за да дадем оръжия. Имам рядък шанс да се откачим от Газпром и от руския газ. Имат нашата подкрепа, но нека Булгаргаз да резервира и да отиде Радев да говори с испанците, с катарците, с всички там - да резервира. Ще се съдим с Газпром, ще има арбитражи, но през това време ще пренастроим газовите връзки. Това е рядък шанс да се откъснем от агресора Путин. Преди 4-5 години Тръмп и Пътин си другаруваха, с Меркел", каза Борисов.

"Това правителство няма да падне. ПП-тата чакат 100 милиона, другите чакат "Кинтекс", другите парите за пътищата. Как ще падат, те чакат парите. Чакат да разделят много пари, после ще ги вадят с полиция от кабинета. Радев сега се чуди как да оправи отрочетата", сподели Борисов.

"Няма да паднат, ще се държат, за да могат да си докрадат. Сега си дебатирам с теб, с кого да дебатирам в парламента при вот на недоверие? С умнокрасивия Мирчев? 170 кила. Говорителят на умнокрасивите", попита той.

Лидерът на ГЕРБ заяви категорично, че не смята, че Нинова ще напусне коалицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Мунчо
    Тиквомире, жалък си
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари