Бойко Борисов ще оглави парламентарната група на ГЕРБ

0
Лидерът на ГЕРБ сменя Десислава Атанасова като шеф на депутатите от ГЕРБ-СДС
Лидерът на ГЕРБ сменя Десислава Атанасова като шеф на депутатите от ГЕРБ-СДС

Лидерът на ГЕРБ сменя Десислава Атанасова като шеф на депутатите от ГЕРБ-СДС

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, бившият съдия от Върховния касационен съд Борислав Белазелков и депутатката от "Възраждане" Цвета Рангелова са номинациите за двете вакантни места в Конституционния съд (КС).Този месец Народното събрание трябва да смени двама членове на КС, чиито мандати са изтекли още през 2021г.

Номинацията на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, бе съобщена по-рано днес лично партийния лидер Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ ще оглави парламентарната група на ГЕРБ-СДС, заяви самият той. Към момента неин председател се води именно Десислава Атанасова, съобщи "24 часа".

"Аз съм абсолютно убеден, че тя ще се справи добре", заяви Борисов като подчерта, че ГЕРБ са имало много достойни кандидати. И посочи, че в Конституционния съд е имало и други политически лица. Борисов посочи, че последната промяна в КС е Янаки Стоилов, който от служебен министър станал съдия.

"Тогава не чу да се говори за политически назначения. Качествата на Атанасова надвишават качествата на Янаки Стоилов", гневен бе лидерът на ГЕРБ за критиките към политическото си острие. Номинациите на ГЕРБ и ПП-ДБ са входирани в парламента с подписи на трите формации, подкрепящи кабинета.

Конституционалистът доц. д-р Борислав Цеков коментира номинацията на Атанасова

"Номинирането на Десислава Атанасова за член на Конституционния съд е уместно решение на управляващите. Крайно време е да се разбере, че Конституционният съд не е някакво съдилище, в което трябва да заседават кабинетни магистрати. Не е и място, в което трябва да преобладават юристи-цивилисти, адвокати, нотариуси и пр", коментира новината Цеков.

Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" потвърди официално в сряда вечерта, че издига съдия Борислав Белазелков за член на Конституционния съд.

ДПС ще подкрепи и двете кандидатури, на ГЕРБ и на ПП-ДБ за Конституционния съд, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след разговори между (не)коалицията в парламента.

Часове преди да изтече крайния срок за издигане на номинации. "Възраждане" обяви номинацията си за адвокатката Цвета Рангелова - депутат от "Възраждане".

Рангелова е третият кандидат за Конституционния съд след Борислав Белазелков (ПП-ДБ) и Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС). Тя е била кандидат за кмет на Благоевград. Рангелова е първият кандидат, публикуван официално на сайта на Народното събрание.

Единодушно Конституционният съд реши, че мандатът на избраните по-късно съдии се скъсява. Така двамата конституционни съдии, които днес ще бъдат номинирани, ще са с около 7-годишен мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Върбан
    Аз почвам дознател!!!Имам опит пък и бати Нулев ще ми одари едно рамо!!!
  • 7
    1
    дд
    Ало Ванъо ей не го гръмнахте този крадлив дебил срам за нацията неграмотник прочел една книга в живота си Чук и Пук амсалак
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари