Бойко Борисов разпореди "бърза писта" за желаещите да се ваксинират

0
В болниците в страната ще бъдат създадени „зелени коридори“
В болниците в страната ще бъдат създадени „зелени коридори“

В болниците в страната ще бъдат създадени „зелени коридори“, за да може процесът по ваксинация да бъде ускорен, включително и през почивните дни

Всички българи, които искат да се ваксинират, да могат да го направят максимално бързо. Това възложих на министъра на здравеопазването професор Ангелов, на Националния оперативен щаб и на Ваксинационния щаб.

Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“

Четвърта фаза от ваксинационния план ще бъде обединена с другите етапи. В болниците в страната ще бъдат създадени и „зелени коридори“, за да може процесът да бъде ускорен, включително и през почивните дни.

До края на деня ще получим доставка от 57 600 дози от Оксфордската ваксина. Следващата седмица очакваме нови 180 000 дози от трите разрешени за употреба ваксини, а през месец март ще ни доставят около 500 000 дози. Европейската агенция по лекарствата стартира финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина - на компанията „Джонсън и Джонсън“. Осигурили сме достатъчно ваксини за българските граждани“, посочи Борисов.

„С масовата имунизация, с адекватното лечение, което нашите медицински специалисти осигуряват на пациентите, със спада на смъртността, няма да се налага въвеждано на допълнителни ограничения и рестрикции. Данните показват, че мерките са ни перфектни“, допълни премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари