Бойко Борисов: Протестът срещу мен е сглобен

0
Много от протестиращите в момента лидери са ходили в сараите на Доган
Много от протестиращите в момента лидери са ходили в сараите на Доган

Христо Иванов, който ми беше министър, видно отива там с цел. Абсолютно не го виня за тази случка. Дебаркира с лодка като Ботев. Как е посрещнат?! Там е ВИП-ът, който охранява НСО. Нищо не налага подобни действия на гардовете.

Това беше първият коментар на премиера Бойко Борисов за случилото се преди няколко дни на плажа пред морския сарай на Ахмед Доган в "Росенец" с лидера на "Да, България" Христо Иванов. Борисов свика извънреден брифинг, като започна именно с скандала с НСО.

"Какво прави Христо Иванов - да подкрепи или да протестира, като казва, че ще държи Борисов отговорен? За кое? Президентът Радев 4 г. ръководи НСО пряко и отговорен за нея", допълни Борисов като прехвърли отговорността за скандала пред Догансарай.

"Сценарият продължава. Защо не се постави въпросът за охраната на Ахмед Доган преди, а точно сега", попита риторично Борисов. "Сега искат да изкарат, че ГЕРБ и ДПС работят заедно, винаги съм им благодарил, че ни подкрепят в законодателството, допълни той, но въпреки това отново се опита да се разграничи от движението. 2018 г. още Валери Симеонов е настоял да се свали охраната на Доган, не е свалена", припомни Борисов.

"Питат ме защо Делян Пеевски е охраняван. Решихме още в понеделник на комисията на НСО да се събере и да реши за охраната на лицата. НСО трябва да остане да пази тримата - президентът, председателят на парламента и министър-председателят", смята Борисов.

Президентът носи лично отговорността за шефа на НСО и за подбора на кадрите в службата, обучението им, квалификацията им и пр.

"Тези хора да дошли с цел, няма никой каманяк, пущинак, а те го хващат и го бутат във водата, за да се върне и да не е на плажа", посочи той, като обяви, че всичко около Росенец е режисирано и протестът е сглобен.

"Нито съм ходил на зимните, нито на летните сараи, но много от протестиращите в момента лидери, са го правили", отчете се Борисов в своеобразния си монолог пред репортерите.

"За всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка", изкара се жертва премиерът, визирайки разследванията на прокуратурата срещу бивши вече министри, както и бизнесмените Бобокови.

"Сценарият" е за да бъде провалено влизането на България в Еврозоната и да бъдат омаловажени успехите му в тази посока, твърди министър-председателят. "Много ми е мила държавата. От глупост ще бъде разрушено направеното с толкова труд", допълни той.

"Бой хубав няма! И то в момента на усилваща се пандемия. Най-тежката пандемия, която предстои", каза Борисов, визирайки коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първите три дни от бащинството са незабравими. След това жените ги изписват от родилното.

Харесай Дунавмост във Фейсбук