Бойко Борисов: Продължаваме на работим за енергийната диверсификация на България

1
Борисов се срещна днес с президента на водещата американска компания за ядрени технологии „Уестингхаус“ Тарик Чохо
Борисов се срещна днес с президента на водещата американска компания за ядрени технологии „Уестингхаус“ Тарик Чохо Снимка: Facebook

Борисов се срещна днес с президента на водещата американска компания за ядрени технологии „Уестингхаус“ Тарик Чохо

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Борисов се срещна днес с президента на водещата американска компания за ядрени технологии „Уестингхаус“ Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

„Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000“, подчерта Борисов пред гостите си.

Той е уверил представителите на „Уестингхаус“, че с „работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България“. „В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество“, добави Борисов.

На срещата са присъствали бившият енергиен министър Делян Добрев и бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Факт
    Буци пак се прави на евроатлантик. За заблуда на наивния електората. Действията на лъжливото овчарче през целия период на управлението му , 12 години, водят до монопола и защита на руските интереси. Такива изявления прави на всичките си предизборни кампании на ГЕРБ и ако си направите труда може да ги видите и в нета. Дали отново ще стане заблудените овце, които ще гласувате за него ( ДПС,ДС, Путин), решавате вие!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари