Бойко Борисов пристигна в Сеул

0
Премиерът щял да преговаря за заводи за производство на батерии и електромобили
Премиерът щял да преговаря за заводи за производство на батерии и електромобили

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Южна Корея.

Визитата е 3-дневна и официалната част включва разговори с президента Мун Дже Ин и премиера Ли Нак Йон.

"Пристигнах в Сеул в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между между България и Република Корея. Това е първото посещение на български министър-председател в страната. Целта на визитата е разширяване на сътрудничеството в политическия, икономическия и културния диалог между двете държави", написа българският премиер във Фейсбук.

Заедно с Борисов за Южна Корея пътуват вицепремиерът Красимир Каракачанов, министрите на икономиката Емил Караниколов, на транспорта и съобщенията Росен Желязков и на финансите Владислав Горанов. Борисов води и бизнесделегация - нещо, което прави рядко при задгранични пътувания.

“Няма да стъпя в Южна Корея, ако не подпиша договор”, закани се премиерът още през лятото, когато стана ясно, че се готви негово посещение в Сеул. Впоследствие Борисов обясни, че България се стреми към корейска инвестиция в размер на 1,5 млрд. долара в завод за производство на батерии и компоненти за електромобили. България преговаря за инвестиция и от страна на производителя на автомобили

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари