Бойко Борисов: Последните четири години са изключително успешни за българската армия

0
Бойко Борисов проведе онлайн среща с председателя на Военния комитет на ЕС
Бойко Борисов проведе онлайн среща с председателя на Военния комитет на ЕС Снимка: Официален сайт на Бойко Борисов

Бойко Борисов проведе онлайн среща с председателя на Военния комитет на ЕС

Нашето правителство винаги ще бъде на страната на евроатлантическите ценности, сред ключовите ни приоритети е опазването на сигурността, надеждната защита и отбрана на България.

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на онлайн срещата му с председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Клаудио Грациано. Това съобщиха от правителствената информационна служба, предаде Фокус. В рамките на разговора Борисов обърна внимание на ескалацията на напрежението в Черно море, която по думите му буди притеснение и е необходимо да се водят разговори по темата.

Последните четири години са изключително успешни за българската армия“, изтъкна още Бойко Борисов, акцентирайки върху интензивния процес на модернизация, който е в ход по отношение на въоръжените ни сили. Премиерът изтъкна, че България е сред държавите, които достигнаха нивото от 2% от БВП разходи за отбрана. Същевременно доходите на българските военни бяха увеличени и се проведоха десетки военни учения на територията на страната.

Борисов напомни, че България закупи нови многофункционални изтребители F-16 блок 70, а също така се работи усилено и за закупуването на два нови кораба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари