Бойко Борисов: Операцията е планирана няколко дни преди мача с Англия

0
Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно
Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно

Уведомихме английския посланик, че не могат да ни коментират по този начин.

Операцията беше планирана няколко дни преди мача с Англия, обясни премиерът Бойко Борисов относно нахлуването на ГДБОП в базата на БФС в "Бояна". Тази сутрин той поиска оставката на президента на централата Борислав Михайлов след унизителната загуба с 0:6 от Англия и расистките скандали по трибуните. Часове по-късно бившият капитан на националния отбор напусна поста след близо 14-годишно управление.

"Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към оставката. Аз казах какво спираме да правим, за да не каже някой, че се мешаме в работата на футболния съюз - заяви Борисов в Шумен. - Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме, си правим евтин пиар. Исках да съм ги предупредил, за да не може след това някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно. Операцията беше планирана няколко дни преди вчерашния мач. Не е моя работа да коментирам. Има съдии и тече вече дело".

Премиерът посочи и характера на получените скандали. "Това, което се прави на територията на страната и не се спазват законите, договарят мачове или договорят съдии за мачове, няма да ги търпим. Това е реакцията днес след дълго време вършена работа от полицията, ГДБОП и НАП".

Борисов коментира и острите реакции в Англия относно маймунските звуци и нацистките поздрави от страна на български фенове.

"Разпоредих на външния министър Захариева да извика английския посланик и да му предаде, че ние в никакъв случай не сме съгласни България да бъде слагана под този знаменател. Техните фенове подмятаха банани на най-добрите футболисти в света. Не ние сме го измислили от това. Срамуваме се от тези няколко човека. Не може да допуснем във Великобритания медии да коментират по този начин България. В българските отбори със сигурност има повече цветнокожи футболисти, отколкото на Острова. В нашия национален отбор имаше трима тъмнокожи футболисти и в техния имаше трима. Какъв расизъм? Дават ни оценка, които са доказани в расизма си. Нашата реакция е много принципна. Абсолютно сме за респекта и никога не сме били расисти. Ние сме спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти?"

„Ние изтърпяхме два дни англичаните, които какво ли не правиха. Ние не дадохме оценка на английската нация. Имаме прекрасни отношения с Великобритания. Никой не трябва да ни нарича животни. Тогава се възпламеняваме ние с право", завърши министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари