Бойко Борисов: Нека си вземе там търговците, където бяха по Русе, където купуваха гласове

0
Премиерът не иска оставката на Валери Симеонов
Премиерът не иска оставката на Валери Симеонов

Нека си вземе там на онези търговците, където бяха по Русе, на депутатите, където купуваха гласове, оставките. И тогава да дойде да иска на патриотите оставките.

Така премиерът Борисов коментира в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел днешния призив на лидера на БСП за незабавните оставки на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев.

"Имаме много сериозна работа. Аз ги разбирам. При 4% ръст на икономиката, гоним 100 милиарда брутен вътрешен продукт, няма сфера - сутринта бяха и двата синдиката при мене, да няма видим напредък с над 10%. Подготвили сме бюджет с над 700 млн. повече за доходи на хората. Какво да правим? Имаме много по-важни теми. И ги разбирам, затова не искам да го коментирам", заяви Борисов.

Днес от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за "незабавните оставки" на Радев и Симеонов заради решението на Министерския съвет оградата по границата да се обяви за обект на националната сигурност.

Това е отказ от най-високото и най-силното ни човешко право - да бъдем свободни хора. Това е посегателство към свободното слово, към журналистиката и е еманация на всичко, което се случи в последните месеци. Забраната на свободата и на свободното слово е издигната в най-високия ранг държавна политика чрез решение с постановление на МС. Ние, от ПГ на „БСП за България“, няма да допуснем това. Ето защо искаме незабавно оставката на Валентин Радев, който е внесъл това предложение и на Валери Симеонов като вицепремиер, заяви Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари