Бойко Борисов: Най-големият ми грях е, че научих да се кара без пари

0
До 3 - 4 години "Хемус" ще е готова
До 3 - 4 години "Хемус" ще е готова

Бойко Борисов отново се качи в джипа на път за откриването на новия 9,3 км участък от автомагистрала "Хемус" между Ябланица и Боаза. Компания му правят министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Това беше ливада и планина. Благодарение на нас това го има – огромно съоръжение. Просто изядоха скалата. Машините ядат скалата все едно е филия с масло, похвали се премиерът, предава Novini.bg. 

"Ако е в Гърция, ще ви вземат по 5 евро, само в България, това ми е най-голям грях, научих да се кара без пари. Навсякъде другаде е платено", каза министър-председателят пред журналисти на новия участък от магистралата.

"Работи се да изкараме до Плевен и Ловеч на разклона, от Търговище до Белокопитово се работи много усилено, проектира се около Търново, финансирането е осигурено и се работи", заяви Борисов, като поясни, че изграденият участък има издаден акт 16.

Това е едно изключително съоръжение. Българските строители вече имат в своите биографии много какво да разказват. Направили сме пет селскостопански подлези и два надлеза на магистралата и продължаваме с всичка сила.

"За мое голямо съжаление, никой никога не е и мислил и да прави проект на магистралата до Плевен, само до Правец. Така че сега паралелно строим и проектираме. Направи ли се "Хемус", ще стане като на юг – откриват се толкова много работни места. Ако сме така стабилни, при този ръст в приходната агенция, мисля че до 3-4 години ще завършим магистрала "Хемус", каза още Бойко Борисов.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари