Бойко Борисов: Липсват над 15 милиарда лева от бюджета

0
Коланът на държавата трябва да се затегне до последната гайка, заяви лидерът на ГЕРБ
Коланът на държавата трябва да се затегне до последната гайка, заяви лидерът на ГЕРБ Снимка: Кадър Фейсбук

Коланът на държавата трябва да се затегне до последната гайка, заяви лидерът на ГЕРБ

"В последните две години видяхме едни самонадеяни, надменни хора, които под мотото, че ще оправят България ,ни оправиха толкова хубаво, че не знаем накъде да хванем. Не знаем дали ще можем да си купим хляб, дали няма да ни превземе някой с тези разградени граници. За две години доказаха, че са некадърни, доказаха, че са крадци. Искам всеки от вас да се върне три години назад и да помисли кога беше по-добре - дали при нулевата инфлация, по-високите заплати на полицаи и учители, - хората бяха започнали да строят къщи, да купуват апартаменти - и това беше, защото бяха сигурни за бъдещето. А днес всеки от нас вижда какво се случва с цените в магазините. Единствената заслуга за по-евтиния ток е на ГЕРБ-СДС, защото именно ние предложихме да се наложи мораториум на цената на тока. Асен Василев е немощен в управлението, имам съмнения и за други неща."

Това каза водачът на листата с кандидати за депутати от ГЕРБ в София-област Младен Маринов. "Отиваме за 5-и път на избори, не защото го искаме, а защото нашите опоненти са напълно неспособни да съставят правителство", добави Маринов, предаде БГНЕС.

Това е най-лесната листа: първият Маринов, втория в нея е Маринов, третият - също. Още през 2005 г., когато стана наводнението тук, бях главен секретар и идвах с чували да местя, за да помагаме. Цялата Софийска област беше блокирана от мутри - пускат черните лампи през нощта, спират кола, ограбват я. Днес над 50 хил. коли дневно минават през магистралата. Днес има направени площади, игрища, детски градини - от какво да ни е неудобно дори?

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на предизборната кампанията на партията в Ихтиман.

Онзи ден говорихме за миграцията - преди две години бяхме пример за справяне с нелегалната миграция. Дойде Дейвид Камерън, два дни стоя, за да види пример как де справяме с границата. Председателят на ЕС, на Европейския съвет, Виктор Обран дори дойде - всички признаха, че нашето управление на мигрантския поток беше за пример.

Нула миграция! А сега, Ихтиман, и вие се прочухте - спре някой да си зареди колата, - избягат 30-40 мигранти! Представяте ли си това да стане по наше време? Поименно знаех граничарите и от българска страна, и от турска. Лично контролирахме това с президента Ердоган.

Това, което усещате - затова са ни препълнени навсякъде залите - е, че Евростат вчера излезе с данните, че инфлацията в България е нараснала повече от 4 пъти през 2022 г. спрямо 2021 г Това значи, че всички сме обеднели с толкова. Тотално обедняване! Ако в банките е имало 100 млрд., сега са 60!

И това го скроиха тези хора, подпомагани отвън. България беше станала фактора на Балканите - нескромно е да кажа, че е заради мене - имах чудесни министри; всички събития се провеждаха в София. Варна беше станала град, който всеки в Европа знаеше. Макрон, Туск, Нетаняху, всички идваха там. Знаете ли как се извоюва да си лидер на Берлинския процес и срещата да е в София? Как се довежда президент на Франция, канцлер на Германия, премиер на Великобритания, да се разхождат по Моста на влюбените в София?

И някакъв си Хаджигенов, който няма и едно спечелено дело, ще ме критикува? Направил си партия, събрал 1%, и медиите го канят като анализатор? Как може такова нещо, възмути се Борисов.

Кой поиска България да удари дъното в Балканите и в Европа? Никога в историята не е било това! В София има 60 км. метро, в Белград още няма.

"Парите ги няма. Парите изчезнаха, инфлацията изяде повишението на пенсиите и заплатите. Този, който направи правителство, трябва да отиде на моста на Ихтиман, и да се хвърли. Затова никой не иска, защото служебното правителство дохарчва парите, но и то изнемогва, защото огромните разходи, заложени от Асен Василев и обирите от джобовете на хората, ще лъснат.

В момента, в който си отидоха Асен Василев и Кирил Петков, и Атанасов и Христо Иванов, веднага литър гориво поевтиня с левче на литър. Къде са парите, държавният дефицит отива на -7%, каза още лидерът на ГЕРБ. Убеден съм, че ако финансовият министър извади данни за бюджета, всички ще се приберем, защото ситуацията е катастрофална", добави Борисов.

"Липсват над 15 млрд. от бюджета, и този, който дойде, трябва да затегне колана до последната гайда, иначе ще дойде МВФ, за да направи това, което политиците в България ще ги е страх. Ние не можем да излезем на международните дългови пазари, и ще ни набиват огромни лихви. Когато бяхме на власт, събирахме пари в бюджета, защото последваха кризите - първо гръцката финансова, после ковид, - и държавата удържа, без да се срине, благодарение на тези запаси", припомни лидерът на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Анонимен
    А можеше да ги опънеш. Жалко.
  • 0
    3
    Гербофоб
    На тоя само милиарди са му в устата. Не се ли усеща?
  • 3
    2
    Fytre
    На този му посиняха гърдите, да се удря за "заслугите" си! Крайно време е и той и всичките му васали, да се чудят кой път да хванат без държавната пара,като повечето обикновенни хора,които се чудят -сметки ли да плащат или да си купят храна !!!
  • 6
    1
    Дгд
    Яд го е че не са отишли в неговия джоб
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари