Бойко Борисов: Курц не е никакъв, затова пътува в икономична класа

1

"Себастиян Курц в момента не е никакъв", затова е пътувал в икономична класа със самолет за конгреса на ЕНП в Загреб преди дни.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов от парламентарната трибуна в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова за разточителното му пътуване.  

Сравнението за това кой как е дошъл на конгреса на ЕНП в Загреб беше направено от хърватския вестник "Ютарни лист". Изданието отбеляза, че Бойко Борисов е пристигнал с правителствения "Еърбъс", докато Себастиан Курц е долетял с граждански полет в икономична класа.

"България, заедно с Румъния и за съжаление Хърватия са сред по-бедните членове на Европейския съюз. Австрия, от друга страна, е по-развита", пише "Ютарни лист".

За илюстрация пуска снимки с обяснение:

"Първата показва младия Себастиан Курц, бъдещия австрийски канцлер, как търпеливо чака реда си да се качи на самолет на Austrian Airlines. Той дори не влезе в салона на бизнес класата, а скромно се настани на място в икономична класа сред всички други пътници. По този начин спечели симпатии."

Към втората снимка текстът е следният:

"И ето сега имаме възможност да видим пристигането на българския премиер Бойко Борисов, който реши да дойде в Загреб с държавна "птица", способна да превози повече от 150 пътници. Това е самолет Airbus A319, носещ националните знаци и надпис на Република България."

Коментарът на вестника е следния: "Интересно е да се сравнят двете фотографии, които показват пълното разминаване в разходването на държавни ресурси когато става дума за двама политици - австриец и българин, дошли на заседание на Европейската народна партия в Загреб. Въпреки че българското правителство разполага и със значително по-малък бизнес джет, Борисов реши да покаже целия лукс на държавния въздушен флот."

В профила си във Фейсбук Борисов се похвали, че е разговарял в Загреб с Курц: "Поканих Себастиан Курц да дойде в България и да се увери лично как охраняваме външната граница на ЕС. В рамките на Конгреса на ЕНП в Загреб двамата се поздравихме за последните изборни победи в двете страни. Подчертах, че Австрия е важна европейска страна и съм уверен, че Себастиан ще успее скоро да формира стабилно правителство."  В петък в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна отбеляза случая с разточителство на премиера Бойко Борисов.

Той и отговори, че между него и Курц има разлика – Борисов е премиер, докато на Курц му предстои да стане такъв.

"Себастиен Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлера на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този "Фалкон" и беше свободен само "Еърбъс", отговори ѝ Борисов от парламентарната трибуна.

Той отбеляза, че този "абсолютно ненужен самолет е платен от правителство на БСП".

"С мъки върнахме единия, този остана. А колко струва президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време", допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари