Бойко Борисов: Който е здрав, да работи

0
Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство, не се плаши
Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство, не се плаши

Държавата не трябва да спира, човек по човек, който е здрав, отива да работи. Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство, не се плаши.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който след като преболедува коронавирусната инфекция отново тръгна по проверки. Първо министър-председателят посети "Пирогов". Заедно с него бяха директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов, както и здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

"Пирогов се оказа един от най-добрите ни батальони", каза Борисов, който провери ремонта на фасадата на болницата, разгледа приемното отделение за Covid и триажната зала, както и новия ядрено-магнитен резонанс и новия скенер, закупени с отпуснати от правителството пари, предаде dir.bg.

Имаме нация, която за разлика от другите, не очаква само с военни положения, забрани и заповеди. Като те е страх от ресторант, не отиваш на ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш? Нямаш ли акъл, че ако не е празно и като не се пазиш, можеш да си вечеряш вкъщи? Като отидеш там, трябва да пазиш дистанция“, коментира премиерът.

След средата на декември започва цялостен ремонт на спешното отделение на болницата, обяви здравният министър.

Директорът на "Пирогов" проф. Балтов информира, че е планирано до края на седмицата в "Пирогов" да се открият 400 легла за лечение на тежки и средно тежки случаи с Covid. В момента се ремонтират клиниките по вътрешни болести и по кардиология.

След обиколката на спешната болница, премиерът, шефът на "Пирогов" и здравният министър отпътуваха на инспекция на готовата отсечка на магистрала "Европа".

Борисов коментира и напредъка по АМ „Европа“, като отбеляза, че той е бил постигнат именно в рамките на пандемията и то благодарение и на майсторите, и на лекарите.

„Погледни, бе – красота. Пътя за Белград – ако помните, паважи и как изглеждаше. Година и половина труд, дължащ се и на докторите. Успяхте да работите така в пандемията, че всичко да се случва, нищо да не спира в държавата. Нови мостове. Мантинели, маркировки, огради, съоръжения. Всичко това е направено от февруари досега, докато вървеше пандемията, благодарение на докторите и усърдието на строителите. Всичко това благодарение на лекарите и майсторите. Балтов, виж каква маркировка! Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа, защото има още един психологически проблем. Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите“, заключи премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари