Бойко Борисов: Като завали, г-жа Радева с рикша ли ще ходи на работа?

0
Аз съм готов от утре да тръгнем с колела - да ни се смеят всички
Аз съм готов от утре да тръгнем с колела - да ни се смеят всички Снимка: БГНЕС

"Работа - това е думата на годината", заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Годината“ по Дарик.

"Метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на „Хемус“ също, „Струма“ се строи на пълна скорост. За Европа - връзката със Сърбия на места се асфалтира. Огромната част се строи, финансирана, платена е. Фирмите си получиха парите, за да раздадат на работниците си коледните бонуси", каза министър-председателят.

Неслучайно всички кредитни агенции показват финансова стабилност, добави той.

скате ли да не говорим за човека, който трябва да е обединител, а се държи като опозиционен лидер", коментира Борисов по адрес на Радев.

"Европейскта комисия излезе и само преди месец мониторинговият механизъм падна", обяви премиерът и допълни, че на всички нива са казали - България изпълнява поставените критерии.

По темата за еврозоната Борисов обясни, че тази година са минали успешно стрестестовете на българските банки. „До края на април имаме надеждите, че това ще се случи.“

За завода на Фолксваген у нас, премиерът коментира, че още има надежда, че той може да дойде в България.

Относно кризата с водата в Перник, Борисов каза, че за съжаление, има такива случаи - при едно некадърно управление от служителите на ВиК - се стига дотук.

Всеки ден се чувам с кмета на Перник, по няколко пъти даже, защото това е проблем на всеки един гражданин“, коментира министър-председателят. Преди 10 години и в София нямаше вода и канализация, припомни той.

"Цветанов си знае защо напусна, ние също знаем защо напусна" - заради апартаментгейт напусна, каза Борисов.

Той коментира и Балкански поток. „Балкански поток се нарича отдавна проекта, който ние разработихме с ЕК. Тогава кръстихме газовия хъб „Балкан“. През това време ние си направихме връзките с Турция и Румъния, сега правим тази със Сърбия.“

В момента това, което се изгражда са допълнителни мощности, които могат да доставят от всяка една точка газ, добави премиерът.

„Това са газови магистрали, които правят България стратегически газов хъб“, коментира той.

Във връзка с темата за НСО, Борисов заяви: „Румен Радев отиде един ден на работа с колело, наснима се хубаво. Ама то вали и дъжд, и сняг. Г-жа Радева с какво ще ходи - с рикша ли? И аз карам колело, и мотор... Аз съм готов от утре да тръгнем с колела - да ни се смеят всички. Готов съм и аз да стигна до край в популизма.“

И за 2020 г. според министър-председателя думата ще бъде „работа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари