Бойко Борисов: Изкарвам си мандата и давам път на младите

1
Ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и да се върнат парите
Ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и да се върнат парите Видео: БНТ

Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на БНТ "Панорама", че всички членове на ГЕРБ, които са извършили нарушения с купуването на апартаменти и строителството на къщи за гости, ще си понесат отговорността.

Бойко Борисов, министър-председател: Всеки, попаднал в такава ситуация, всеки немислил с главата си, всеки поддал се на манталитета си или решил, че всичко му е позволено, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност.

Борисов добави, че "подаването на оставка е половината от работата".

Бойко Борисов, министър-председател: Ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и да се върнат парите.

Премиерът изрази съжаление, че скандалите нанасят тежки щети на ГЕРБ, въпреки големите постижения по време на участието й във властта.

Борисов благодари на медиите, че с разследванията си са извадили наяве нарушенията.

Запитан дали ще подаде оставка, Борисов заяви, че ще приключи мандата си. Премиерът Бойко Борисов обяви сензационно, че няма намерение да продължава да стои на управленски постове за в бъдеще.

Той бе провокиран към това откровение след въпрос на водещия на "Панорама" Бойко Василев, който го попита дали не се страхува, че ще бъде забравен, след като си отиде от власт.

"Аз това го знам, за разлика от много политици, съм бил при Тодор Живков, когато падна от власт и цялата партия, която дълги години му целуваше ръцете и краката, се бяха изпокрили. Ей така ми беше интересно да видя един паднал човек, какво му се случва. После ми беше интересно да видя и Царя. Затова толкова ме е яд на моите съпартийци, защото съм гледал как се сриват други хора. Ние, обаче, сме направили много добри неща, затова всичко, което е донесло щета, трябва да се отстрани. Един Делян Добрев, изключително умен човек, но не може да е лице, да носи доверие. Аз знам изхода, български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Накрая като се махнат гадните неща, ще остане това, което е останало добро. Затова казвам - изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора", коментира Бойко Борисов.

Той подчерта, че денят на прошката за заместника му Цветан Цветанов ще е на 26 май - денят на европейските избори. Той оприличи скандала с апартамента на Цветанов на пускане на катран в кацата с мед и увери, че си е направил изводите.

Бойко Борисов, министър-председател: От човек с изключителен авторитет, той заличи всичко добро, с това, което направи.

Министър-председателят коментира и очаквания избор на "Фолксваген" за инвестиция в нов завод в Югоизточна Европа, където България, Сърбия и Турция са възможни дестинации.

Борисов съобщи, че до две седмици бордът на директорите на германският автомобилостроител ще пристигне у нас за оглед на възможния терен, където ще бъде евентуално построен заводът му.

Борисов съобщи, че на 7 май българската делегация по преговорите за купуване на нов самолет за бойната авиация ще замине за преговори в САЩ. Ако се постигне договореност за цената и за искането за 10% реинвестиции в България, искане за промяна в бюджета за депозиране на първа вноска за покупката, ще бъде внесено в Народното събрание.

Предстои на 20 май в Кирково да бъде направена и първа копка на газовия интерконектор с Гърция.

До 2-3 години Северна България ще бъде напълно променена, увери още премиерът. Тогава ще бъде завършена магистрала "Хемус". До края на годината тя ще стигне до Плевен и Ловеч.

Министър-председателят заяви, че миграционната опасност стои пред България "с пълна сила", но че в момента миграционен натиск у нас няма.

Борисов коментира предстоящото посещение на папа Франциск като "политически знак към това, което направихме".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари