Бойко Борисов: Днес пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин

0
Ремдесивир също има достатъчно, добави премиерът
Ремдесивир също има достатъчно, добави премиерът

Ремдесивир също има достатъчно, добави премиерът

Днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се прилага с други медикаменти при лечението на COVID-19. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

„Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има достатъчно“, подчерта още министър-председателят. Той разпореди ежедневно да се следи наличността на лекарствените продукти за терапията на пациентите с новия вирус, информира БГНЕС.

Министър-председателят изтъкна, че всеки, който иска от системата на здравеопазването, трябва да има възможност за имунизация. „Съсредоточете се първо в медицинския състав, в най-уязвимите групи“, добави Борисов.

На днешното заседание на Министерският съвет беше приет също така и Национален план на Република България за готовност при пандемия. Това е програмен основополагащ документ за справянето на държавата с определена пандемия. На тази основа за в бъдеще ще могат да се изготвят конкретни пандемични планове за справяне с конкретни заболявания, ако обществото се изправи пред друга пандемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Хубаво е да си по майчинство. Събудиш се сутрин, па си направиш кафенце, вечерта седнеш, изпиеш го.

Харесай Дунавмост във Фейсбук