Бойко Борисов: Държавата е в капана на Асен Василев – няма пари за пенсии

2
При нас тока беше 80 лева, сега всичко лети нагоре
При нас тока беше 80 лева, сега всичко лети нагоре

При нас тока беше 80 лева, сега всичко лети нагоре

Когато пътувахме насам всеки кмет казваше кое е най-важно за него и с което първо да започнем. За тази година и половина застой само в добричка област са спрени 80 километра пътища. Винаги съм разглеждал региона като изключителен важен. Това каза Бойко Борисов в изявление пред симпатизанти в село Зърнево.

"Единственият шанс на България да бъде силна, мощна и единна, е толерантност между религиите и всички българи", заяви той.

Според него инвестициите, които е правила държавата в последните 10 години, са повече, отколкото в последните 60 години: "Същото сме правили и за Родопите, за Кърджали, за Момчилград – по над половин милиард всяка година за инфраструктура. В Котелския Балкан оправихме канализацията, пътищата и проходите. Когато си тръгвах, оставих 1,2 милиарда за ВиК и 1 милиарда за АМ „Хемус“."

"Колко трябва да си неук и неспособен да предизвикваш да вдигнат цените на храните в региони, където се произвежда всичко – царевица, жито, ечемик, слънчоглед. Кое наложи да се вдигне олиото? Произвеждаме най-много ток. Основен износител сме. Кой допусна да се вдигне тока, а оттам да се повлекат хляба, олиото и другите хранителни продукти? При нас тока беше 80 лева, 2,20 горивата. Сега всичко лети нагоре с по 10, 20, 30 процента", изчислява той.

Борисов заяви, че винаги са били консервативни: "Пазехме 12 милиарда фискален резерв. Държавата е в капана на Асен Василев – няма пари за пенсии. Затова сега се излиза на международните пазари и се тегли 5 милиарда нов дълг. До края на годината трябват още 2 милиарда, защото „Промяната“ лъгаха, че ще вдигат пенсиите."

"Икономиката и бизнесът са на дотация – компенсират се ток и газ. Къде ще излезе сметката? И българите година и половина слушат глупости – „хвърлял пари от джипката“. Като отидох нямаше един път, хората не могат да стигнат до джамиите в Родопите. В София има хора, които дават пример с Канада, а не знаят какво е региона – колко сме инвестирали в Разград, Шумен, за да задържим хората и да ги върнем", допълни още той.

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че година и половина не пускат нищо по АМ „Хемус“, за да не кажат, че той го е направил: "Ремонтират стария път, за да не пускат отсечката. Така спряха АМ „Хемус“, АМ „Струма“, пътя Русе – Търново. Сега сме в яма."

"Единствено България няма План за възстановяване. Година и половина нито един фонд не работи. А бюджетът тегли кредити и лихви по тях. Как се оправя това? „Промяната“ е влезнала, обрала е зимнината на хората и сега казва „хайде оправяйте се“, каза още той.

Борисов също пожелава Кирил Петков да се пенсионира.

"Колко време ще се издържи с кредити да се плащат пенсии? Излезе информация за над 100 милиона в офшорки, а 4,7 милиарда повече сме платили повече на „Лукойл“ и „Газпром“. Всеки ден от джобовете на българите за всеки литър бензин и нафта „промяната“ е крадяла по 1,20 лв. Дългът върви към 50 милиарда, които трябва да върнем. Това, което изкарваме, ще го връщаме за покриване на кредити и лихви на Асен Василев. Така, както с пирамидите излъгаха българите, така партията на „Промяната“ ги излъга за година и половина. И когато си тръгнат за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях", смята Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Cvuck
    Аааааа,няма ли кой да затвори устата на тоя нещастник?! Става нетърпимо! ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И ГОЛЯМ СТРАХ!!! Хайде да видим след 2ри октомври-Кон боб яде ли?!!!
  • 3
    3
    daskal
    Бррррр! Ужас! Всичко което казва звучи еднакво: "Така ви се пада, като ме сменихте!" Дребен популист! Забавлява се с мизерията, която ни организира цели 12 години. Сещам се за стария виц. Какво било наглост? Да блъснеш баба си по стълбите надолу и да я попиташ закъде бърза. Ей такъв е този! Блъсна ни по стълбите...
  • 1
    2
    Бойко не е пенсионер още
    ,нали ? Дано да се е досетил преди време да спести някой лев , че ако дойдат тези младоци на власт , ще го лае Мурджо !
  • 12
    1
    Данонино
    Некоректен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари