Бойко Борисов дарява 10 000 лева за новата църква в Бяла

0
Премиерът дарява 20 000 лева, събрани за рождения му ден
Премиерът дарява 20 000 лева, събрани за рождения му ден

Бойко Борисов дарява 20 000 лв, събрани за рождения му ден от парламентарната група на ГЕРБ, за строеж на църква и ремонт на джамия.

Това обяви пред журналисти в парламента председателят на групата Цветан Цветанов. Той припомни, че е традиция всяка година депутатите от партията да събират някаква сума за рождения ден на лидера си и той да решава за каква благотворителна кауза да отидат.

Решението на премиера е тази година парите да бъдат разделени на две - 10 000 лв. за дострояването на новата църква "Свети Пантелеймон" в Бяла, Русенско, а другите 10 000 лв. за ремонт на джамия в с. Подайва, община Исперих.

Даренията са израз на солидарността и съпричастността на премиера и на ГЕРБ към проблемите на българските общности и етноси у нас, отбеляза Цветанов.

Повече от 17 години нашият бивш митрополит, сегашен патриарх, служеше в един метален РЕП, бивша книжарница, и това е една негова мечта, сега изпълняваме това негово желание, 30 години имаше кръст, забит в една поляна, обясни кметът на Бяла Димитър Славов.

На свой ред Мехмед Хасан от местната структура на ГЕРБ в село Подайва, Исперих, разказа, че джамията се нуждае от ремонт от две години.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари