Бойко Борисов: Бъдете рахат, всичко се случва

0
Работим активно за още един мост при Русе
Работим активно за още един мост при Русе

Работим активно с румънското правителство за изграждането на още един мост при Русе, предстои ни съвместно заседание по тази тема на 2 и 3 октомври.

Това каза днес в крайдунавския град министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на отварянето на възстановения храм „Всех Святих”, копие на съборената през комунистическо време едноименна църква.

По думите на премиера с въвеждането на тол системата проектът ще може да се самофинансира изцяло и строителството би могло да се даде на концесия, „за да не се вадят пари от бюджета”.

Сред приоритетите ни е и доизграждането на магистрала „Хемус” и строителството на пътя Русе – Бяла – Велико Търново, допълни Борисов. Отсечката Русе – Бяла вече се проектирала, вървели и отчуждителните процедури. „Бавно става, това са сложни инженерни съоръжения. За съжаление, толкова години, виждате, намерили са време за събаряне, но не са намерили време поне да ги проектират”, каза премиерът..

На въпрос за европредседателството на България Борисов отговори, че подготовката върви нормално. Според него, ако предишни правителства са поддържали Националния дворец на културата, сега изобщо е нямало да има нужда от ремонт.

Премиерът отбеляза, че денят, в който отваря църквата в Русе, е ден на обединение. Той поздрави жителите на града за възстановения храм и каза, че ще бъдат отпуснати средства и за ремонт на Пантеона на възрожденците, който е издигнат на мястото на съборената през 1975г. църква „Всех Святих”. Борисов каза, че през май-юни догодина ще отвори и новостроящата се църква в Бяла, Русенско, а в сряда ще бъдат гласувани 140 000 лева за довършването на храм в Габрово.

„Бъдете рахат, всичко, което поискат патриархът и владиците, се случва”, изрази готовността си да помага на Църквата министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари