Бойко Борисов: Аз съм се науправлявал

0
Няма българин, който да ме стигне мене в следващите 20-30-40 години
Няма българин, който да ме стигне мене в следващите 20-30-40 години

Борисов направи култови изказвания по време на брифинга днес

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно призова политическите партии да подкрепят предложеното правителство на Слави Трифонов, но бе категоричен, че той и неговите колеги няма да направят това. Въпреки призивите Борисов описа състава от експерти на „Има такъв народ“ като "зло".

В същото време Борисов не успя да каже дали предпочита служебното правителство да остане на власт – идея, предложена от лидера на най-малката партия в новия 46-и парламент „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова, или да дойде на власт кабинетът на Трифонов.

Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков. Подкрепяме правителство, идва Слави Трифонов. Сиреч – ако има по-малко зло, да избереш някое, ама...“, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос.

В обръщение към Трифонов и другите партии, Борисов добави:

Ако Вие ни вкарате в трети избори и не направите правителство, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Съберете се, ако няма парламент, няма да има бюджет, план няма да имаме реакция при нова вълна. Направете си правителство, понесете си вината“.

Ето и още от култовите изказвания на Борисов днес:

Аз съм се науправлявал. Няма българин, който да ме стигне мене в следващите 20-30-40 години като успехи, като изборни резултати“.

Управлението на държавата не е шоу, това е много къртовска работа“.

„При мен всичко беше във възход – брутен вътрешен продукт, всичко. Само безработицата беше на рекордно ниски нива“.

Умолявам те Слави, направи кабинет от 40 министри. Пропуснал си околната среда, сега тури един на водите, един на горите, един на шукарите – да има. Един на съдиите тури, един на прокурорите, един на полицаите, един на пожарникарите. За всички ще има постове. Има на ромите, сложи на турци, гърци, измисли още“.

„След това шоу идва глад, до 11 юли беше чака-рака, кючек, и на 12-ти Слави Трифонов – лош, дойде миндера, мазния“

Искам да си изберат правителство, аз не им преча и ги моля да не ми отнемат изкушението да видя как Бойко Рашков с дамаджаните си изнася багажа от МВР“.

„Аз като гледам как са ме почнали с разпити, по-добре да не влизам в парламента, за да не утежнявам на полицаите работата“.

Ботев го е казал най-добре. Вечер пием, пеем буйни песни, на сутринта не знаем позор ли е или слава. Така че четете Ботев, той все едно е писал за днеска, все едно за днешния ден е писал“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари