Бойко, ако законът е еднакъв за теб и за мен, къде ми е шкафчето с пачките и кюлчетата?

2
Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на кризисния пиар
Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на кризисния пиар Снимка: Колаж на Свободна Европа

Днес премиерът Бойко Борисов не пропусна да си запише точка в полето на кризисния пиар

Пусна в действие поредната опорка на съветниците си, като рече: “Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев”.

Последва дълъг монолог, как видите ли, той спазва стриктно карантината, за разлика от президента. И като ученик-подмазвач пред строга учителка, явно не случайно изрецитира: “Затова в Брюксел говорят за борба с корупцията по високите етажи. С тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко”.

Ако министър-председателят реши да разрита неколцината слагачи около себе си, които явно му мътят главата с разкази за несъществуваща реалност, ще разбере, че хората очакват от него съвсем други неща. Като например да им се изповяда за снимките с онази “прекрасна госпожа” и за чекмеджетата с пачките и златните кюлчета. Преди дни разбрахме, че вече го е сторил пред евроначалника си - председателят на ЕНП Донал Туск. Какво пречи сценката да се повтори. Все пак трябва да разберем, защо Бойко е в опасност, както разтревожено ни сподели Туск.

Лизачи около Борисов са много, ама много наясно, че “Чекмеджето” вече не е само символ на българската корупция на най-високо държавно ниво. То се превърна в съвременния аналог на досиетата от ДС. На онези смразяващи кръвта истини, от не толкова далечните мракобесни времена, без чието осветяване ние нямаше как да мръднем и крачка напред в развитието си. За съжаление плодовете на тази уродлива част от историята ни, продължаваме да берем и днес. Същото е и сега - без истината за шкафчето на Борисов с милионите в него, няма как да продължим на чисто. Няма да имаме моралното право да говорим за право, ред, правила, справедливост.

Да зовеш за законност, когато не си дал разумно обяснение за пачките и кюлчетата, е жалък опит да продължаваш да правиш всички българи на балъци. И разбира се, да потъпквш безугледно достойнството им. Борисов и дума не обелва за историите със скандалните записи, от които на бял свят излязоха чудовищни неща, като например това кой бизнесмен трябва да бъде “смачкан” и кой политик “изгорен”. Не мъцва и грам за разследването “Барселона” и другата прекрасна госпожа - “Мис Бикини”, неясно къде изчезнала, за записа “Мишо Бирата” и “Двете каки”... За жалост, списъкът със скандалните разкрития, ако речем да сме пунктуални, ще клони към безкрайност. Но хората на площада, освен, че зоват за “Оставка”, питат над 100 дни за всичко това. Нищо чудно разните му там “лози” около Борисов, да го уверяват, че “тулупите” нямат кой знае колко свежи спомени и скоро ще замлъкнат, затиснати под снега.

Борисов днес призова всички да сме равни пред закона, както той го прави. В такъв случай не е също така редно да го попитаме: “А къде ни е чекмеджето с пачките и кюлчетата?”. Дали пък не се готви след карантината да ни го подшушне, приседнал на някое пънче?!

Катя Илиева - FrogNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари