Богдан Милчев: Начинът, по който политиците "се джавкат", е абсурден

0
Правят се безброй акции, които обаче не водят до по-малък брой жертви на пътя
Правят се безброй акции, които обаче не водят до по-малък брой жертви на пътя Видео: BULGARIA ON AIR

Дългите празнични дни наближават и десетки ще се отправят на път за първата си ваканция тази година.

Само след около два месеца ще започне ежеседмичното пътуване до българското Черноморие. Това е периодът, в който обаче рязко се увеличава броят на катастрофите с фатален край.

Често причината за това е несъобразената скорост. Но съществуват и други съпътстващи фактори като качеството на пътната инфраструктура, както и липсата на контрол от страна на съответните институции?

"След тежкия инцидент в Своге през 2018 година все още не можем да излезем от политическата криза, в която изпадна страната ни. Смениха се трима министри, непрестанно се вършат разни промени. Това безспорно влияе негативно на работата на държавната администрация", отбеляза в студиото на "България сутрин" Богдан Милчев от Институтa за пътна безопасност, предава Bulgaria ON AIR.

По думите му това, което трябва да се промени в държавата, е мисленето на управляващите и на цялото общество.

"Непрестанно се фокусираме върху скоростта. Правят се безброй акции, които обаче не водят до по-малък брой жертви на пътя. Много други нередности остават незабелязани, а нарушителите им се измъкват безнаказано", допълни още Милчев.

Той бе категоричен, че начинът, по който политиците "се джавкат" за пътищата в страната и проблемите, свързани с тях, е абсурден.

место това е необходимо да се извърши одит на всички пътища у нас. Да се обърне особено внимание на организацията на движението. Да се вземе предвид отговарят ли пътищата ни на условията за безопасност. Само ако променим средата, ще сме сигурни, че броят на загиналите в катастрофи ще намалее", подчерта Милчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари