Богдан Богданов: Изключително важно е да запазим стратегическия си актив в "Лукойл Нефтохим Бургас"

1
Държавата трябва да изгради необходимата инфраструктура и стратегически капацитет за критични ситуации, посочи той
Държавата трябва да изгради необходимата инфраструктура и стратегически капацитет за критични ситуации, посочи той Снимка: БТА / архив

Държавата трябва да изгради необходимата инфраструктура и стратегически капацитет за критични ситуации, посочи министърът на икономиката

Министърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че за България е изключително важно да запази стратегическият си актив в "Лукойл Нефтохим Бургас" и той да продължи да работи с максимален капацитет, предаде БНР.

Държавата трябва да изгради необходимата инфраструктура и стратегически капацитет за критични ситуации, посочи той:

"Държавата ни трябва да има възможност във всеки един момент да реагира и да гарантира, че интересът на българските граждани, интересът на този стратегически активи, е защитен. Не че ние не искаме по-рано да се освободим от определени зависимости на нашата държава, които са били така в последните 15 години. Напротив, искаме много, но трябва ясно да си даваме сметката някой път, довеждайки се до това положение, с какво разполага нашата държава като капацитет. Мога да кажа, че вече има сравнително добра готовност от гледна точка на подготвена експертиза, от гледна точка на пазарни проучвания, държавата ни да реагира в един много кратък срок. Но този срок зависи много и от доставки, от бюджет. Да, ще ни струва някакъв държавен ресурс, за да поддържаме едни експерти, да поддържаме определени капацитети, количества и ангажименти, които във всеки един момент, ако се стигне до форсмажорна ситуация, ние да можем да отреагираме. Но това е независимостта, която България трябва да изгради сега".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари