БОЕЦ: Показваме данни за незаконно подслушване на членове на движението, граждани и журналисти!

0
Документите показват, че искането за прилагане на СРС спрямо Георги Георгиев от БОЕЦ е дадено от съдия Виржиния Петрова
Документите показват, че искането за прилагане на СРС спрямо Георги Георгиев от БОЕЦ е дадено от съдия Виржиния Петрова

Документите показват, че искането за прилагане на СРС спрямо Георги Георгиев от БОЕЦ е дадено от съдия Виржиния Петрова

От гражданско движение БОЕЦ представиха документи и доказателства за незаконното подслушване и следене на Георги Георгиев от БОЕЦ, на политически лидери, на журналисти и активни граждани.

Данните от официален доклад на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) от 7 май 2021 г. показват, че за 2020 г. за били направени 5368 искания за прилагане на СРС и 1987 искания за продължаване на прилагане на СРС. От всички тях има 356 отказа – тоест около 6%. Само от Специализирания наказателен съд са издадени около 2/3 от тези разрешения – 2992 разрешения, информираха от движението на сайта си.

Сайтът BIRD.BG публикува огромна база данни за искания и разрешения за прилагане на СРС през 2020 г.:

Документите показват, че искането за прилагане на СРС спрямо Георги Георгиев от БОЕЦ е дадено от съдия Виржиния Петрова – съдията, която гледа делото „КТБ“, по което прокурор беше Иван Гешев.

Документите, получени от източници на движението, показват, че Георгиев от БОЕЦ е бил подслушван, цели негови разговори за действията на БОЕЦ са документирани писмено. Освен самият той, били са подслушвани десетки граждани и журналисти, общували с него по телефон или комуникационни приложения.

Днес БОЕЦ показаха документи на НБКСРС, в които се посочва, че прилаганите в продължение на 4 месеца специални разузнавателни средства спрямо Георги Георгиев от БОЕЦ са били прилагани неправомерно!

Очакваме незабавните реакции на партии, институции и медии. Мълчанието ще разобличи солидарните с това мракобесие, допълват от ГД "БОЕЦ".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари