БОЕЦ и „Биволъ“ влязоха в Министерството на транспорта

1
Причините са две - какво се случва с проверките по сигнала им за „Юнион Ивкони и отговорността на Бойко Борисов за смъртта на 20 души край Своге
Причините са две - какво се случва с проверките по сигнала им за „Юнион Ивкони и отговорността на Бойко Борисов за смъртта на 20 души край Своге

Причините са две - какво се случва с проверките по сигнала им за „Юнион Ивкони и отговорността на Бойко Борисов за смъртта на 20 души край Своге

Днес БОЕЦ влязохме в Министерството на транспорта, за да търсим информация от служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Причините са две, заявиха от Гражданското движение на сайта си.

Първо – БОЕЦ искахме да разберем какво се случва с проверките по сигнала ни за „Юнион Ивкони“.

Второ – за да узнаем докъде се стигна с работата по сигнала ни за катастрофата край Своге и отговорността на Бойко Борисов за смъртта на 20 души.

Днес председателят на БОЕЦ Георги Георгиев, заедно с Владимир Каравелов, Йосиф Деянов, Любо Венков и Венелин Божилов от БОЕЦ, както и с Николай Марченко от „Биволъ“ влязохме с Министерството на транспорта, за да търсим отговори.

Искахме да разберем има ли развитие по сигнала ни за отговорността на Бойко Борисов за катастрофата край Своге. Този сигнал беше предаден на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши. Затова днес БОЕЦ и „Биволъ“ изискахме отговори докъде е стигнала проверката.

По сигнала ни за „Юнион Ивкони“ също беше образувана проверка, като това беше обявено от предходния министър на туризма Николай Събев. По наша информация в хода на тази проверка от „Юнион Ивкони“ са изискани документи за регистрацията на техните автобуси, както и евросертификатите им. „Юнион Ивкони“ обаче отложили и саботирали проверката, искайки отсрочка. След това пък съобщили с писмо, че в помещенията, където съхранявали документите, изненадващо избухнал пожар – и то точно в деня, когато били решили да предоставят документите. Според нас това е абсолютна подигравка с държавните органи и българското общество!

Искахме да знаем и дали министър Алексиев ще подкрепи евентуално решение България да сключи нов договор с „Газпром“, ако такова бъде предложено в Министерски съвет. БОЕЦ категорично се обявихме против всеки опит за подобно действие!

Заявихме среща с министъра на транспорта Христо Алексиев в петък, като ни беше казано, че в понеделник ще получим отговор. Отговор не дойде. На входа на сградата на Министерството на транспорта бяхме посрещнати с обяснението, че министърът на транспорта не е в сградата – търси газ на границата. Поискахме среща със заместник-министрите на транспорта или поне със секретарката на министъра. Заявено ни беше, че нито един от тези лица не се намира в сградата.

В крайна сметка разговаряхме със секретарката на министъра по телефона, която съобщи, че в министерството няма нито един служител, с когото можем да разговаряме по двете ни конкретни теми.

Казаха ни и, че Алексиев с радост ще се срещне с нас, като сме щели да получим уведомление, когато това е възможно. Потърсихме министър Христо Алексиев и по телефона. След първоначален неуспех да се свържем с него, успяхме да разговаряме. След като заяви, че е в среща, разговорът приключи бързо.

За съжаление днешният ни първи опит за среща с министрите в служебния кабинет не беше успешен. Това е лош знак. Получихме обаче обещание за среща, като ще очакваме тя да се случи.

Битката продължава!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    kunchomir
    първо "влязохме" после "заявиха на сайта си" ... вие от 1-ви до 3-ти клас чукумби ли сте били в кенефите, та не сте се научили да пиеше нормално?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари