Боби Михайлов ще се кандидатира за президент на БФС

0
Това обяви Йордан Лечков
Това обяви Йордан Лечков Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви официално, че кандидатът за президент на федерацията отново ще бъде Борислав Михайлов.

Лечков сподели това като освен това даде и своето мнение за кандидатурата на друг от бившите си съотборници в националния отбор Любослав Пенев. Той обаче уточни, че специална комисия ще одобрява кандидатурите, предаде Нова телевизия.

Лечков разкри, че в момента Пенев съди БФС за 500 хиляди лева, а причината е преждевременно прекратения му договор като селекционер на "лъвовете". БФС е спечелил делото на две инстанции, а предстои да стане ясно решението и на трета.

Освен това Лечков сподели, че пред настоящия селекционер Петър Хубчев официално е поставена цел класиране за Евро 2020.

Припомняме ви, че за първи път легендарният вратар встъпи в длъжност на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 бе преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегати на Конгреса на БФС. Последният случай, в който Михайлов триумфира на изборите, бе на 14 февруари 2014 година. По време на втория си мандат - на 22 март 2011 година, Боби бе избран и за член на Изпълкома на УЕФА, като се превърна в първия българин, избран на този пост.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари