Ивайло Йолчев: Футболни босове лобираха за Гонзо и сега очакват ресто

0
Как политиката се намеси във футбола и този път
Как политиката се намеси във футбола и този път Видео: вестник СЕГА

Как политиката се намеси във футбола и този път

"Изборът на Георги Иванов - Гонзо за президент на БФС е победа на статуквото, защото той е кандидат на статуквото. Силните на деня в клубовете стоят зад Георги Иванов. Не виждам как ще бъде независим. Трябва да се съобразява с тази игра, затова е избран, затова са му осигурени гласовете. Не трябва да си правим илюзии, че тези гласове са осигурени, защото някой е бил много впечатлен от предизборната кампания на Георги Иванов." Това заяви в предаването "(О)позиция" по вестник Сега журналистът от в. "Марица" Ивайло Йолчев.

"Старото управление на Боби Михайлов имаше гарантирани едни 250-300 гласа и си ги получи сега. Зоналните съвети здраво работиха по места - по села и паланки, за Гонзо и евентуално за Михаил Касабов. Защото ги е страх от промяна, да не си загубят службичките. И логично работиха за кандидата на БФС, който е Георги Иванов. Беше впрегнат и допълнителен ресурс. Не е тайна, че двама-трима футболни боса, особено от морските региони много активно лобираха за Георги Иванов. Защо? Те си знаят. Очакват някакво ресто, грубо казано", коментира още Йолчев. Според него друг фактор е, че Бербатов не успя да обедини недоволните от управлението, които искаха категорично Стилиян Петров да е президент.

"Жалко наистина, че такъв човек като Стилиян Петров няма да работи за българския футбол. Дори ми е малко мъчно за него, защото наистина можеше да донесе промяна във футбола ни. Но може би е за негово добро, защото българския футбол наистина не иска да бъде променен в този вид. Това е малко като политиката. Не искат промяна хората и това е, добре им е там в калта. Защото ти, ако станеш президент днес, ще работиш със същите хора, които продават и купуват мачове, продават и купуват съдии, пробиват играчи на съперника", допълни Ивайло Йолчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари