БНТ сваля от ефир предаването на Валя Ахчиева

0
Гонят журналистката след близо 20 години в ефира на националната телевизия
Гонят журналистката след близо 20 години в ефира на националната телевизия Снимка: БНТ

Предаването на Валя Ахчиева "Открито" слиза от екраната на БНТ след близо 20 години в ефира на националната телевизия.

Това става ясно от прессъобщение на държавната телевизия.

Оттам търсят заместник на Ахчиева с нов формат, като подчертават, че ще държат на независими журналисти.

Българската национална телевизия обявява вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика. Решението е взето днес на Управителен съвет, след обсъждане с ръководството на Дирекция “Информация”. Предложения може да дава всеки един от журналистите, работещи в БНТ. Концепциите ще се приемат до 20 март 2019 г., съобщават от БНТ.

Водена от обществената си мисия, БНТ постоянно работи по прилагането на високи професионални стандарти и стриктното спазване на законодателството, етичните норми и добрата журналистическа практика. Редакционната независимост продължава да бъде абсолютен приоритет на ръководството, а решението за вътрешния конкурс цели да надгради и осъвремени постиженията на най-добрия журналистически екип в България, мотивират решението си от държавната медия.

По време на конкурса, Българската национална телевизия ще организира и широка дискусия за разследващата журналистика с представители на Обществения съвет, СЕМ и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите тенденции, журналистическите предизвикателства, правната рамка и опита на европейските обществени телевизии в сферата на разследващата журналистика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари