БНБ сваля основния си лихвен процент от януари

0
Това е първото понижение след повече от година
Това е първото понижение след повече от година Снимка: БГНЕС

Това е първото понижение след повече от година

От 1 януари 2024 г. основният лихвен процент става 3,79 на сто, съобщи днес Българската народна банка на интернет страницата си.

Това е първото понижение на основната лихва от октомври 2022 година, макар и с едва 0,01 на сто спрямо нивото от 3,80 на сто през декември.

През ноември ОЛП също беше 3,79 пункта, през октомври - 3,64 на сто, през септември - 3,53 на сто, през август - 3,29 на сто, през юли - 3,12 на сто, през юни - 2,96 на сто, през май - 2,77 на сто, през април- 2,47 на сто, през март - 2,17 на сто, през февруари - 1,82 и през януари - 1,42 на сто.

До края на септември 2022 година ОЛП беше 0,00 процента, а от 1 октомври 2022 година БНБ го вдигна на 0,49 на сто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари