БНБ вдига основния лихвен процент

0
От началото на годината основният лихвен процент расте всеки месец
От началото на годината основният лихвен процент расте всеки месец Снимка: БГНЕС

От началото на годината основният лихвен процент расте всеки месец

От Българската народна банка (БНБ) обявиха, че от 1 юли 2023 г., основният лихвен процент (проста годишна лихва) ще бъде в размер на 3,12%, съобщиха от Централната банка, цитирани от БТА.

Основната лихва започна да расте от октомври миналата година, когато се покачи от нула процента до 0,49%. От първи ноември 2022 г. лихвата беше увеличена до 0,59 на сто, а от първи декември 2022 година - на 1,30 на сто.

От началото на годината основният лихвен процент расте всеки месец.

От първи януари той стана 1,42 на сто, през февруари си покачи до 1,82 на сто, през март - до 2,17 на сто, през април - до 2,47 на сто, през май - до 2,77 на сто и през юни - до 2,96 на сто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари