BMW строи завод в Русия

0
Бъдещият завод ще бъде издигнат в свободната икономическа зона на Калининградска област
Бъдещият завод ще бъде издигнат в свободната икономическа зона на Калининградска област

Ръководството на BMW обсъжда варианти за строителството на фабрика с пълен производствен цикъл на територията на Русия, съобщава "Ведомости", цитирайки собствени източници от компанията.

Предполага се, че бъдещият завод ще бъде издигнат в свободната икономическа зона на Калининградска област. Там ще се заваряват каросерии и ще има бояджийски цех, но не и преси за каросерийни детайли и мощности за сглобяване на двигатели.

По данни на Асоциацията на европейския бизнес през 2016-а BMW Group е продала в Русия 28 867 автомобила, а за първите осем месеца от тази година - 20 200. Този обем не е достатъчен за инвестиции в пълноценно местно производство.

Вицепрезидентът на BMW Хендрик фон Кюнхайм потвърждава инфорамцията за инвестиционните намерения на компанията и добавя, че през следващите няколко месеца ще бъде взето решение дали проектът ще бъде развиван самостоятелно, или в партньорство.

BMW сглобява автомобили от готови възли и агрегати в Русия от 1999 г. в завода на "Автотор". Капацитетът на фабриката е 40 000 коли от моделите 3er, 5er, 7er, X1, X3, X4, X5 и X6 годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари