БМВ заменя ключа на автомобила със смартфон

0
С мобилно приложение  ще може да повикате своя автомобил от разстояние
С мобилно приложение ще може да повикате своя автомобил от разстояние

BMW разкриха своята визия за развитието на технологиите по време на изложението MWC 2018.

Германския производител смята, че съвременните иновации ще улеснят значително начина, по който пътуваме и прекарваме ежедневието си. BMW показа нов прототип на електрическия автомобил i3 на мобилния конгрес, но също така демонстрираха и как може да се отключва директно от смартфона, информира TechCrunch, цитиран от Digital.bg. 

Концепцията предвижда от специално мобилно приложение да въведете локацията си и от разстояние да повикате своя автомобил. След като BMW i3 пристигне не само го отключвате със смартфона, но можете да седнете на задната седалка и да контролирате от устройството си инфотейнмънт системата в предната част. По този начин само с няколко кликвания може да промените настройките на климатика, да въведете GPS локация, да стартирате музика и др.

Идеята на BMW определено ще се хареса на много потребители, но засега е само футуристична концепция. Нужни са години преди технологиите да оставят ключовете за автомобили в миналото, за сметка на модерните смартфони. Все пак компанията вярва, че бъдещето крие много изненади и това е само една от тях. Eдна от най-големите иновации, които ни очаква в следващите няколко години е навлизането на софтуер с изкуствен интелект и повече автономни функции в автомобилите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари