Bloomberg: Въоръжените сили на САЩ не изключват военен сблъсък с Русия в Черно море

0
Джеймс Ставридис описа потенциалния конфликт в региона
Джеймс Ставридис описа потенциалния конфликт в региона Снимка: US Navy / архив

Джеймс Ставридис описа потенциалния конфликт в региона

Bloomberg заяви, че въоръжените сили на САЩ не изключват военен сблъсък с Русия в Черно море. Такова изявление публикуваха журналистите с позоваване на информация от пенсионирания адмирал на Военноморските сили Джеймс Ставридис. В същото време специалистът отбеляза, Вашингтон какво очаква от противника, че Москва ще направи всичко възможно за конфронтация в региона, предава Pan.bg.

Ставридис поясни, че САЩ и НАТО, както и Украйна, не трябва да се отпускат поради изтеглянето на руските войски от границата на съседната държава и Донбас. Експертът посочи вероятен сценарий на военни операции, при който в потенциална "гореща точка" ще се превърне акваторията на Черно море. В този случай Министерството на отбраната на Руската федерация може да атакува с помощта на крилати ракети, патрулни катери, с подкрепата на морската авиация и дизеловите подводници.

Американският адмирал е уверен, че Руската федерация лесно ще смаже Украйна и в тази ситуация НАТО няма да може да помогне по никакъв начин на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари