Блондинка фараон "олеква" с близо 800 000 лева

0

С решение на Варненския апелативен съд в полза на държавата се отнема собственост за 797 150 лева от скандалната бизнесдама.

Това съобщиха вчера от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Отнетото от Ивелина Леонидова представлява недовършена сграда на ул.”Добротица” 8 в центъра на Варна със 7 апартамента в груб строеж, три магазина, лек автомобил”КИА” и пари по сметки. Производството срещу нея е започнало след повдигнато обвинение за измама още преди 10 г., предаде Труд.

Всъщност строителната пирамида на Леонидова с двете фирми “Леонарх Билдинг” и “Белла Вива” е глътнала над половин милион лева за две кооперации на ул.”Добротица”8 и “Ендрю Карнеги".

Ужилените 12 новодомци са хлътнали с различни суми, но най-много пари – над 90 000 лева, е изгубил бивш корабен механик. Част от измамените са осъдили с граждански иск дамата във Варненския окръжен съд, но още не са си видели парите.

Ивелина на два пъти бе обявявана за издирване. С днешна дата такова лице не се издирва, казаха за “Труд” от варненската полиция.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари