Блокират главен път Е-79 днес

0
Столичани ще затворят пътя в знак на протест
Столичани ще затворят пътя в знак на протест

В пиковия час между 17 и 19 ч. в неделя вечер жители на столичния квартал "Княжево" и съседното село "Владая" ще затворят главния път Е-79 в знак на протест, съобщи БНР.

Хората настояват за решаване на проблемите с обществения транспорт в района, поставяне на светофарна уредба и премахване на "легналите полицаи". Те искат също да се изгради улично осветление на пътя София - Перник.

Васил Николов от Инициативния комитет обясни пред "Хоризонт", че недоволството е заради бездействието на Столичния общински съвет в решаването на транспортния проблем на жителите в района. По думите му поставените легнали полицаи в района предизвикват огромни задръствания.

След протести през октомври миналата година жителите на Владая получиха обещание, че ще бъде възстановена маршрутна линия №22 или ще бъде открита нова. Те смятат, че процедурата е била забавена от комисията по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев призна, че има забавяне, но причината е обективна.

"Относно маршрутката, ще внесем доклад в столичния общински съвет, който да позволи провеждането на конкурса за маршрутната линия, по която превозвачът се беше отказал да обслужва тази линия, но поради промяна в закона за автомобилните превози, ние нямаме правното основание да проведем конкурса, по който се е случвал досега. Единственият възможен вариант е концесия за тази маршрутна линия. Точно това смятаме да направим и ако се появи желаещ, тези маршрутни линии ще бъдат възстановени", заяви пред БНР Крусев.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари