Блокадите на пътни артерии продължават и в неделя

1
Демонстрантите остават на пътя поне до неделя вечер
Демонстрантите остават на пътя поне до неделя вечер Видео: NOVA

Демонстрантите остават на пътя поне до неделя вечер

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско е продължила цяла нощ и продължава и към този момент. Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала "Тракия" към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас.

Протестиращите отказаха да се срещнат с министъра на енергетиката Румен Радев в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“. Той отправи покана за 13 часа.

"Ние нямаме намерение да се отказваме. Няма напрежение между протестиращи и полиция. Имаме покана за среща от академик Николай Денков и все още обмисляме дали да приемем", заявиха от синдиката.

Недоволните имат списък от шест искания, които ще представят пред премиера в неделя от 16 ч. Демонстрантите остават на пътя поне до неделя вечер, когато се очаква резултат от срещата, предава NOVA.

Енергетиците настояват за промяна на Териториалните планове за справедлив преход.

Вчера за кратко представители на местния бизнес блокираха и движението в част от централния булевард в Стара Загора. „Ние дойдохме от работните си места, за да искаме прозрачни и ясни решения за нашия регион. Поводът е Териториалният план за справедлив преход“, каза по време на протеста Славин Янакиев, изпълнителен директор на "Прогрес" АД. Стара Загора трябва да продължи да просперира. Трябва да се развива този град, каза той. И допълни, че е необходимо да има ясен процес на обсъждане, ясни цели и стратегия за развитие. "Ние не искаме да закриваме този град", каза още Славин Янакиев.

Те продължават блокадата на магистрала "Тракия" и на Подбалканския път в района на Гурково и заявяват, че няма да отстъпят от исканията си.

"Категорично – не. Среща, някой, ако иска да ни види, някой, ако иска да разговаря с нас – тук. Предлагам на министъра да отворят магистралата – да спре тук. Ако решат – ние ще допуснем да разрешат на министъра да спре тук", заявиха протестиращи на блокадата при Гурково.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Отврат!
    Орки! Алчни питекантропи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари