Близо 500 хил. лв. за ортопедични импланти ще изхарчи болницата в Русе

0
Близо 500 хил. лв. за ортопедични импланти ще изхарчи болницата в Русе
Снимка: ruse4ruse.com

451 150 лв. без ДДС е прогнозната стойност на периодичната доставка по предварителна заявка на медицински изделия – остеосинтезни средства, коленни и тазобедрени ендопротези за нуждите на отделение „Ортопедия и травматология“ на МБАЛ - Русе АД. Това сочи обявената от лечебното заведение обществена поръчка. Тя е със срок 12 месеца и оферти по нея се приемат до 19 май.

Според условията в нея участникът при сключване на договор следва да предостави пълен набор от различни размери и необходимия набор от инструментариум за имплантиране, при установени повреди, да го заменя с нов в срок до 14 дни след получаване на уведомление за настъпилата повреда, както и да поддържа пълна гама от размери и да ги възстановява след поставянето на пациент.

10 са обособените позиции по обществената поръчка, по които са разделени различните видове медицински изделия. Според тях отделението по „Ортопедия и травматология“ на МБАЛ - Русе АД ще разполага с импланти за политравма на таз, долен крайник и за политравма – комбинирани горен и долен крайник; консумативи за артроскопски операции; ортопедични импланти за политравма на долен крайник – плаки + интрамедуларна синтеза; ортопедични импланти за политравма на дълги тръбести кости на горен и долен крайник; система за ендопротезиране на тазобедрената става с безциментна фиксация и с покритие от титаниева нишка; система за ендопротезиране на тазобедрената става с безциментна фиксация и с покритие от титаниева нишка и гнездо от умрежен полимер; система за тотално колянно протезиране с възможност за интраоперативно преминаване от първичен към ревизионен имплант; изцяло безциментна система за тазобедрено протезиране с късо стебло с метафизно закрепване и система за първично колянно уникондиларно протезиране с минимално инвазивно поставяне, тип „Оксфорд“, трето поколение.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари