Близо 5 700 са излекуваните от коронавирус в Русе

1
За съжаление през вчерашния ден е починал един мъж
За съжаление през вчерашния ден е починал един мъж

За съжаление през вчерашния ден е починал един мъж 

Много повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе за изминалото денонощие.

По данни на регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 22 нови случая, а оздравелите са над пет пъти повече – 121. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7140 души, а излекуваните 5682. Активните случаи са 1101. По последни данни към момента общо 257 души се намират на лечение в болниците от региона, като 34 от тях са в реанимация. Най-много нови случаи за последното денонощие са установени в община Русе – 12. От останалите 10 случая 7 са в Бяла, 2 в Ценово и 1 в Две могили. В населените места от общините Борово, Иваново, Сиво поле и Ценово няма новозаболели за изминалите 24 часа.

През вчерашния ден е починал един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 357.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе запазва петото си място по заболеваемост в страната след София (столица), Варна, Шумен и Пловдив. След Русенско се нареждат областите Пазарджик, Добрич и Плевен, като разликата между повечето от областите е по един новозаразен. Без нови случаи за изминалите 24 часа са областите Кърджали и Монтана

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Без проблемно продължава и процеса по ваксинация срещу COVID-19 в региона. По-рано през деня в Университетска болница „Канев“ първите ваксинирани бяха медицинският директор на лечебното заведение и началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Лидия Стефанова, както и началникът на отделението по обща, гногнойно-септична, детска и еднодневна хирургия д-р Симеон Симеонов. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ първи ваксиниран беше началникът на Диагностично-консултативния блок д-р Димитър Гетов, а в многопрофилната болница в Бяла „Юлия Вревска“ първи получи ваксината медицинската сестра Йорданка Гъмзова, работеща в Държавната психиатрична болница.

Припомняме, че в областта вчера първи беше ваксиниран бившият председател на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. Неговата ваксина беше поставена в Университетска болница „Медика Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари