Близо 25 000 абонати са без ток в Русенско

2
Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове
Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове

Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове

38 населени места в област Русе са все още без електрозахранване. Засегнатите абонати са близо 25 000. 48 електропроводи за средно напрежение от 20кV са повредени в региона. Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори и пречупени стълбове, съобщиха от Община Русе.

Екипите на Електроразпределение – Север продължават да работят въпреки усложнената метеорологична обстановка. Благодарение на усилията на служителите на дружеството постоянно се увеличава броят на населените места с възстановено електроподаване. За сега ситуацията е най-тежка в общините Борово и Ценово. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят.

В някои от общините все още има временни затруднения при използването на стационарните телефонни линии и подаването на питейна вода. От електроразпределителното дружество се работи преобладаващо за възстановяване на тока при помпените станции на ВиК и осигуряването на електричество за населените места.

Утре в общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово ще бъде неучебен ден за всички детски градини и училища. Също така в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ също няма да се учи. Там учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    мм
    Ако в домакинство има по 2 човека то излиза че половината население е без ток
  • 4
    9
    Ларош Фуко
    Зимна приказка
  • -8
    8
    Който няма ток
    да го духа!
  • -9
    7
    Русе
    В града Русе има и ток , има и ТЕЦ , има и интернет. По разни сокаци ако няма ток и интернет е нормално в такава обстановка. В щатите като мине торнадото и отнася не само интернета и тока , но и покривите на бараките им. Природата е по силна от всички хора взети заедно със всичките им претенции .
  • 17
    6
    Гражданин
    ЕРП -та само извличат печалби.Нали един от основните им мотиви за да искат повишение на цената на ел.енергията е разходваните средства по електропреносната мрежа.Напълно съм съгласен,че има природни дадености.Ама те къде блеят и си бъркат в носа.Няма проиграни процедури за такива случеи.Ама най-удобно е да стоварим всичко върху природата и върху "неразумните" граждани дето не желаят да им се повишава цената на ел.енергията.Къде са съответните органи на територията/пардон,Република България/ та да проверят всяко ЕРП колко и в какъв ресор харчи средства.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари