Близо 11 000 жени у нас са направили аборт по собствено желание през 2022 година

1
Броят им е по-голям спрямо предходните две години
Броят им е по-голям спрямо предходните две години

Броят им е по-голям спрямо предходните две години

Близо 10 800 жени у нас са направили аборт по собствено желание през миналата 2022 година, показват данни на Националния център по обществено здраве и анализи.

Броят им е по-голям спрямо предходните две години, но общият брой на прекъснатите бременности намалява през изминалите три години.

Повече от половината от направените аборти по желание са при жени на възраст над 30 години, предава БНР. В почти всички области тенденцията е най-много от прекъснатите бременности да са в тази възрастова група.

Най-голям брой жени са направили аборт столицата, след нея се нареждат областите Бургас, Пазарджик и Стара Загора, показват данните.

В област Монтана са регистрирани само два аборта по желание, при жени между 20 и 29 години.

Малко над 2600 са прекъснатите през миналата година бременности по медицински показания.

Във Видин, Монтана и Търговище няма нито един такъв аборт.

Спонтанна загуба на бебе по време на бременност е имало при 5438 жени, повече от половината над 30 години. Данните показват, че най-много такива случаи е имало в област Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ...
    доста брутална статистика. децата стават все по-голям дефицит. но на кого му дреме щом киро канадеца ще превърне държавата в следващата силиконова долина а асен ще постави нов рекорд по разширение на халката отзад. просто с България в много обозримо бъдеще С В Ъ Р Ш Е Н О !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари