​Близо 1 милион лева са загубите на ВиК - Русе заради длъжници​

0
Не мога да смогна да си платя водата. Имам вода да плащам, дадоха ме на съдия-изпълнител. За мен специално много ми е скъпа водата, оплака се русенец
Не мога да смогна да си платя водата. Имам вода да плащам, дадоха ме на съдия-изпълнител. За мен специално много ми е скъпа водата, оплака се русенец Видео: БНТ

Близо 1 милион лева са загубите на водоснабдителното дружество в Русе през миналата година от неиздължени суми за консумирана вода.

Сред некоректните платци преобладават битовите абонати. За повече от 6 неплатени фактури от дружеството спират водата. Има случаи, в които се стига и до съдебни дела, информира БНТ.

Длъжниците към ВиК са най-вече хората с ниски доходи. 52-годишният Злати Петров живее в квартал „Тракцията" и в момента водата му е спряна заради неплатени сметки за 350 лв. Има 100% инвалидност и получава 200 лв. пенсия.

Злати Петров: Не мога да смогна да си платя водата. Имам вода да плащам, дадоха ме на съдия-изпълнител. За мен специално много ми е скъпа водата.

Шукри Алиев: Има семейства не са плащали 7-8 месеца, може би и повече и задълженията им станали над 200 лв. Не им стигат пенсиите, заплатите.

Цената на кубически метър вода в Русе е 3 лв. Сумата, която дължат битовите абонати е над 784 хиляди лева.

Невена Ганчева, специалист „Комуникации" - ВиК - Русе: Понякога се налага въпросите да се решават и по съдебен ред.

От дружеството обясниха, че на територията, която обслужват, няма опасност от режим на водата.

Невена Ганчева, специалист „Комуникации" - ВиК - Русе: За разлика от населените места, които се захранват чрез язовири, ние използваме подземни водоизточници.

ВиК - Русе осигурява питейната вода от 219 водоизточника в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари