Близките на загиналите край село Руйно са в недоумение защо са карали в обратна посока

0
Тежко е... Беше много лошо да кажем на родителите им, сподели кметът на село Вокил
Тежко е... Беше много лошо да кажем на родителите им, сподели кметът на село Вокил Видео: bTV

Несъобразена скорост е вероятната причина за тежката катастрофа в Силистренско

Тежка катастрофа взе три жертви. Инцидентът е станал около 5 ч. сутринта в близост до село Руйно, община Дулово.

Компания от петима души, които са пътували в автомобила, са били в заведение в село Вокил. Пътят е прав участък, но с един изключително остър завой, който шофьорът очевидно не успява да вземе. Колата навлиза в нивите и се преобръща поне 5-6 пъти. Основният въпрос, който си задават близките на загиналите, а и на пострадалите е какво ги е накарало да тръгнат в обратна посока предава bTV.

Всички участници в катастрофата са от дуловското село Вокил.

Загиналите край село Руйно младежи са били футболисти - СНИМКИ + ВИДЕО

Тежко е... Беше много лошо да кажем на родителите им. Сигурно един час не можах да кажа на никого нищо, защото аз видях децата. Нищо не можем да направим в момента. Ние се чудим защо са тръгнали в тази посока, а не са останали в селото. Тръгнали са към Руйно, Яребица. Там има един много остър завой. На него с повече от 40 не можете да влезете, а колата им беше на 200-250 метра в нивата“, каза кметът на село Вокил Ехлиман Ехлиман.

Автомобилът, управляван от 39-годишен водач, напуска пътното платно и се преобръща няколко пъти. Водачът и двама мъже - на 22 г. и на 30 г., загиват на място.

Направен е оглед на местопроизшествието, започнало е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди на повече от едно лице“, съобщи прокурорът Теодор Желев.

17-годишен младеж, който също е пътувал в автомобила, е настанен в реанимацията на многопрофилната болница в Силистра със счупен прешлен, ребра и множество травми. Друг 20-годишен пътник е прегледан и освободен.

Взети са кръвни проби както на пострадалите, така и на оживелите участници в пътно-транспортното произшествие. Тепърва ще се установи дали са били под въздействието на някакви упойващи вещества или алкохол. Но това, което прави впечатление по самия механизъм на настъпването на пътно-транспортното произшествие, това е много вероятно предвид наличието на амбалаж от алкохол в самия автомобил. За момента причината за настъпването на ПТП-то е загубване на управлението по всяка вероятност поради несъобразена скорост“, допълни Теодор Желев.

Само за последното денонощие у нас са станали 28 катастрофи.

По информация на МВР от началото на годината са станали 5000 тежки катастрофи. 398 души са загинали, а 6363 са ранени.

Главният прокурор Иван Гешев призова по-рано днес в „Туитър“ към институциите да си свършат работата и да сложат край на черната статистика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари